Spotifyi ucretsiz kullananlari surprizler bekliyor

Spotify’ı ücretsiz kullananları sürprizler bekliyor

Spotify, 24 Nisan’da düzenlenecek bir etkinlikle beraber beklenenden daha fazla yeni özellik sunabilir. Bloomberg’e konuşan bazı kaynakların ifadelerine göre ücretsiz Spotify hizmetinde birçok yenilik olacak. Özellikle kullanımı daha fazla kolaylaştırmak adına bir mobil uygulamanın gelebileceği ifade ediliyor. Ayrıca oynatma listeleri üzerinde olan kontrol deneyimi arttırılacak.

Sızıntıyı yapan bazı kaynaklar 24 Nisan olarak gün vermiyor, ancak yeni bir duyurunun “iki hafta içinde gerçekleşeceği” iddiası bulunuyor. Bu bakımdan 24 Nisan’ı parmaklar gösteriyor. Yeni ücretsiz erişim özelliklerinin etkinlik öncesi veya sonrası açıklanması aslında mantıklı değil.

Ücretsiz Kullanıcıları Sürprizler Bekliyor!

Bir diğer habere göre, şirket son zamanlarda ücretsiz kullanıcıların yeni paylaşılan şarkılara erişimini yavaşlatmış ve ücretli aboneliğe teşvik etmeye çalıştığı açıklandı. Bunu yapan şirketin, belli bir süre sonra potansiyel müşteri kaybına uğrayacağı da kesin gibi duruyordu. Zaten şirket bu durumdan vazgeçmiş gibi duruyor.

Sızıntıyı yapan kaynaklar 24 Nisan tarihinden bahsetmiyorlar, ancak yeni bir duyurunun “iki hafta içinde gerçekleşeceğini” iddia ediyorlar, ki bu da 24 Nisan’ı kapsayan bir süreç. Yeni ücretsiz erişim özelliklerinin önemli bir etkinlikten önce veya sonra açıklanması kulağa pek de mantıklı gelmiyor. Spotify 71 milyon aboneye ve 157 milyon ücretsiz kullanıcıya ev sahipliği yapıyor.