spotify 1

Spotify’e Sponsorlu Şarkı Dönemi Geliyor, İşte Detaylar

Online ve çevrimdışı kaydedilebilir özelliğiyle müzik dinleme platformu olan Spotfiy bundan böyle ücretsiz kullanıcıları için yeni bir karar alarak sponsor şarkı dinleteceği ortaya çıktı. İşte konu hakkında tüm detaylar.

Uzun zamandır zirvedeki koltuğundan bir türlü kalmayan ve rakipleri karşısında her zaman dik duran Spotify her ne kadar zirvede oturmuş olsa bile gelirlerini bir türlü arttırmayı başaramadı. Tüm bunların üzerine zaten Spotify’in gelirlerini arttırmak adına bazı şeyler yapması beklenirken, fazla süre geçmeden açıklama geldi. Spotify ücretsiz üyelerine bundan böyle sponsorlu içerik dinleterek gelir sağlayacak.

spotify sponsor

Müzik dinleme Platformu Spotify, şuan için Sponsor Şarkılar özelliğini test ediyor ve kısa bir süre sonra bütün ücretsiz kullanıcılarına sunacak. Merak konusu olan yeni özelliğin takip edilen listenin başında yer alacağı öğrenildi. Yapım şirketleri uzun süredir Spotify’e ücretsiz müzik dinleme özelliğini kaldırmasını çokkez söylemiş ancak Spotify bu ücretsiz üyeliği kaldırmak yerine daha farklı alternatifler arama yollarına düşmüştü. Sonunda bir yol bularak sponsor şarkı dinletme özelliğiyle ücretsiz kullanıcıları kaldırmama kararında kaldığı yerden devam edecek.

Sponsor Şarkı Dinleme Özelliği Mobil ve Masaüstünde Olacak!

Ücretsiz üyelerin sponsorlu şarkı dinlemeleri için gelen yeni özellik mobil ve masaüstünde hizmet verecek. Hatta Spotify bunla kalmayıp bazı ücretli üyelik kullanıcılarına bu özelliği gösterecek. Ancak ücretli kullanıcılar Ayarlardan bu özelliği kapatabilecek. Bakalım son durum ne olacak bekleyip göreceğiz.