Spotify, Loudr’ı satın alarak telif sorunlarını çözüyor!

Spotify, kısa süre önce yaptığı bir açıklamayla San Francisco merkezli Loudr’ı satın aldığını duyurdu. Loudr’ın Spotify’ın yaşamış olduğu telif sorunlarına çözüm sunacak bir teknolojiye sahip olduğunu ifade ediliyor.

Son zamanlarda ciddi bir eğlence merkezi girişimcisi olarak gündeme gelen Spotify, gelişmek adına her yolu deniyor. Şirket, şimdide Loudr’ı satın alarak içerik oluşturucularının, müzik yayıncılarının ve dijital müzik hizmetleri sunan şirketlerin telif haklarının basit bir şekilde takip edilmesini sağlıyor. Loudr, müzik yapımcılarının tüm haklarını korumayı sağlayacak bir algoritma ile çalışıyor. Bu algoritma ile müzik yayıncıları için katalog oluşturulurken, hak edilen telif haklarını almalarını sağlıyor.

Lisans alımları kolaylaşıyor, Telif sıkıntısı çözüme kavuşuyor!

Bu anlaşma sayesinde lisans ve telif ödemeleri ile başı belada olan Spotify, bu sorunu ciddi ölçüde çözmüş oluyor. Geçtiğimiz senelerde bu sorundan dolayı birçok dava ile başı belada olan Spotfiy, 2016 yılı içerisinde ABD’nin Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği ile el sıkışarak 21 milyon dolar ödedi ve davalarla birlikte 43.5 milyon dolara kadar ulaştı.

Spotify yetkilileri kısa süre önce bir açıklamada bulunarak, Loudr çalışanlarının New York ofislerinde hizmet vereceğini duyurdu. Loudr bünyesindeki algoritma sayesinde müzik yapımcılarının internet ortamında basit bir şekilde lisans almalarını sağlayacak.