Spotfy
Spotfy

Spotify aylık 200 milyon aktif kullanıcı barajını aştı

Müzik dinleme platformu olan Spotify, yeniden aylık aktif kullanıcı sayısını paylaştı. Başarıya yeniden başarıyla imza attığını belirtelim.

Çatısı altında 40 milyondan fazla parça yer alan ve aylık abonelik sistemi bulunan müzik dinleme platformu Spotify, kısa süre önce açıkladığı bilgiler neticesinde aylık 200 milyonu aşan aktif kullanıcı sayısınu duyurmuş oldu. Bu sayıların detayında ise 113 milyonu Spotify’ı reklamlar ile ücretsiz kullanıcı olurken, 87 milyon kullanıcı ise premium yani ücretli kullanıcılardan oluşuyor.

Spotify aktif sayıyı ikiye katladı!

Spotify, Premium‘e sahip olan kullanıcılar müzikleri indirebildikleri için internet bağlantısı olmadan da müzik dinleme keyfine sahip olabiliyor. Ülkemiz dışında yani diğer ülkelerde 9.99 dolar ile satılan aylık üyelikler, ülkemizde ise 15 TL gibi bir fiyattan satılıyor. Üniversite öğrencileri için ise bir indirim bulunuyor. Mail adresinizin sonu “edu.tr” ile bitiyorsa aylık %50 indirimli fiyatıyla 7 TL gibi bir fiyattan abonelik alabiliyorsunuz.

Bütün dünyada 78 ülkede kullanılan Şirket geçtiğimiz yılın Ocak ayı içerisinde 140 milyon aylık aktif kullanıcıya sahipti. Bunun 70 milyonu Premium 70 milyonu da ücretsiz kullanıcı olurken, bu sene rakamları neredeyse 2’ye katladığını görüyoruz.