spotify
spotify

Spotify, araç içi müzik çalar tanıtabilir!

Sesli komutlar ile çalışan Spotify, araç içi müzik çaların 2019 yılının sonlarına doğru piyasaya çıkması bekleniyor. Müzik çaların yurt dışı satış fiyatı 100 dolar civarında olacak.

The Financial Times‘da yer alan son bilgilere göre Spotify, yıl sonunda sesli komutlar ile çalışabilecek yeni bir araç içi müzik player’ı tanıtacak. Daha önceen şirket Spotify uygulaması ile yönetilen bu tarz uygulamaların çalıştığını iddia etmişti. Son gelen haberlere göre iddialar artık doğrulanmış durumda.  Spotify’ın bu girişimi, Apple’ın CarPlay, Google Asistan/Android Auto ve Amazon Alexa gibi şirketlerin araç içi teknolojilerindeki hakimiyetini sarsabilir.

spotify

Spotify’ın çıkarması beklenen bu yeni ürün, uygulama ile tam uyumlu çalışan Apple’ın CarPlay ve Google’ın sunduğu Android Auto’suna göre kullanıcılarına direkt olarak müzik sunmayı hedefliyor. Bluetooth ile müzik setleriyle senkronize olan bu cihazda, sevdiğiniz şarkıları çalarak çalma listeleri düzenleyebilirsiniz. Sesli komut yardımıyla cihazınızın kapasitesinden, LTE bağlantısı gibi birçok özelliğe erişmek mümkün.

Son iddialara göre müzik çalar, 12 aylık bir abonelik sözleşmesini getiriyor. Bluetooth destekli stereo sistemler ile uyumluluk sunulacak cihazın bu özelliği sayesinde potansiyel müşterilerilerin çok geniş bir alana sahip olması beklenmekte. 100 dolar fiyat etiketiyle çıkması beklenen müzik çalar, araç içi eğlence sistemi olarak geçiyor.