Spider-Man oyunuyla evlilik teklif etmek isteyen oyuncu, hikayesiyle interneti yasa boğdu

Yeni Spider-Man oyunuyla kız arkadaşına evlilik teklifi yapmak isteyen oyuncu, maalesef sevimli evlilik teklifini gerçekleştiremedi.


Spider-Man piyasaya sürülmeden aylar önce, Mayıs ayında Tyler Schultz isimli oyuncu Insomniac Games’e bir tweet gönderdi ve kız arkadaşına evlilik teklif etmeye hazırlandığını, bunu yapmak için geliştiricilerden yardım istediğini dile getirdi. Bunun için oyunda herhangi bir yere “Madison, benimle evlenir misin?” yazılmasını istediğini söyleyen Schultz, geliştiricilerin onayını almayı başardı. Oyunun satışa sunulmasıyla birlikte oyuncular, New York’un dört bir yanındaki easter egg’leri aramaya başladı ve Schultz’un evlilik teklifini de bulmayı başardı. Ancak oyuncu, maalesef oyun satışa sunulmadan tatsız bir olay yaşandığını açıkladı.

https://youtu.be/V2ODGn322HM

YouTube hesabı üzerinden paylaştığı videoda bu easter egg’in kendisi için oyuna dahil edildiğini, fakat yalnızca birkaç hafta önce kız arkadaşının onu terk ettiğini söyledi. Bu açıklamasından sonra Insomniac’ın sanat direktörü olan Jacinda Chew, yazının değiştirilmesini isteyip istemediğini sordu. Schultz, yazının anneannesinin adıyla değiştirilmesini istediğini, yakın bir tarihte kendisinin kanserden dolayı aramızdan ayrıldığını ve seneler önce Spider-Man çizgi romanıyla karakteri ona sevdiren kişi olduğunu belirtti. Insomniac konuya ilişkin bir açıklamada bulunmadı, ancak yakın bir zamanda yazının değiştirileceğine şüphe yok.

Talihsiz oyuncunun hem evlenmek istediği kız arkadaşı tarafından terk edilmesi, hem de anneannesini kaybetmesi, oyuncu topluluğu başta olmak üzere hikayenin ulaştığı birçok kişiyi derinden etkiledi. Schultz’un YouTube videosuna ona destek olmak amacıyla birçok yorum gönderildi fakat bir süre sonra video yorumlara kapatıldı.

Kaynak