Spectacles 1 1

Spectacles Gözlükleri için Yeni Güncellemeler Yolda

Geçtiğimiz aylarda Snapchat uygulamasının bir ilk imza atarak kendi uygulaması için akıllı bir güneş gözlüğü yayınladığını görmüştük. Spectacles adı ile Avrupa pazarında da satışa çıkan güneş gözlüklerinin satışının oldukça başarı elde etmesinden sonra ise sosyal medya devinin yeni adımlar atmaya hazırlandığı da ortaya çıktı. İşte detaylar.

Snapchat, son dönemde Instagram’ın etkinliğiyle beraber kötü bir gidişatın içerisine girdi. Uygulama için yayınlanan tüm özellikler neredeyse doğrudan Instagram uygulamasına dahil edildi. Instagram uygulamasına dahil edilen hikayeler özelliği, albüm ve arşiv özelliği gibi birçok özellik Snapchat uygulamasına gösterilen ilginin düşmesine neden olmaya başladı.

Instagram bu ve daha birçok alanda öne geçen uygulama olunca, sosyal medya devi Snapchat tarafından da yeni adımlar atılmaya başladı. Son olarak Spectacles akıllı gözlükleriyle yeniden yükseliş yakalamayı amaçlayan sosyal medya devi, şu an için istediğini de almayı başardı. Yayınlanan yeni gözlüklerle beraber hem uygulamanın etkinliği arttırıldı hem de kullanıcılara çok daha iyi bir deneyim sunulmaya başlandı.

Spectacles

Spectacles İçin Arttırılmış Gerçeklik Sistemi

Gözlüklerin kullanımında 15 saniyelik videolar çekmek videoları da doğrudan Snapchat üzerinde paylaşmak mümkün kılınmıştı. Fakat söz konusu sistemin de bir süre sonra ilgisinin düşeceğinin düşünülmesi nedeniyle Snapchat uygulamasının yeni adımlar atmaya hazırlandığı da ortaya çıktı. Buna göre ortaya çıkan yeni patent görselleriyle beraber Spectacles gözlüklerine arttırılmış gerçeklik sistemlerinin dahil edileceği de açıklandı.

Spectacles tarafından sunulacak artırılmış gerçeklik sistemi içinse hem donanımsal olarak hem de yazılımsal olarak belli başlı düzenlemelerin yapılması bekleniyor. Yapılacak özellikle yazılımsal iyileştirmelerle beraber gözlüklerin kameralarının 3D olarak görüntü algılayabileceği ve bu görüntüleri 3D olarak yayınlayabileceği de açıklandı. Şu an için Spectacles sistemi hakkında detaylı bir açıklama ise bulunmuyor. Bunun için Snapchat’i beklemek gerekecek.