Falcon 9 DSCOVR Launch 879x485 1

SpaceX tarih yazdı: Yenilenmiş roket ve kapsülle uzaya çıkıldı

SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo ulaştırma görevinde daha önceden kullanılmış Dragon kapsülünü ve Falcon 9 roketini kullanarak bir ilke imza attı. Şirket başarılı bir şekilde görevi tamamladı.

Son dönemlerde ürettiği teknolojiler ve gerçekleştirdiği başarılı projelerde adını sık sık gündeme getiren SpaceX, bir ilke daha imza attı. Elon Musk tarafından kurulan şirket, görevde kullanılmasının ardından yeryüzüne iniş yapan Falcon 9 roketlerinden birisini, aynı şekilde yeniden yeryüzüne inen Dragon kapsülüyle birlikte yeni bir görevde kullandı. Bu görev kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşan ve başarılı bir şekilde kargoyu bırakan roket, sorunsuz bir şekilde yeryüzüne iniş yaptı.

spacex crs 13 landing

Bununla birlikte SpaceX, sene içerisindeki 17. görevini tamamlamış oldu. Şirket son zamanlarda bu çeşit görevlere daha fazla yoğunlaşmış durumda çünkü görevde kullanılan roketlerin başarılı bir şekilde iniş yapmasının ardından, yalnızca 24 saat gibi kısa bir süre içerisinde yeniden göreve hazır hale gelmesini sağlamaya çalışıyor. SpaceX’in oldukça hızlı ilerleme kaydettiği göz önünde bulundurulursa birkaç sene içerisinde bu hedefine de ulaşabilmesi muhtemel. Şirketin neden böyle bir hıza ulaşabilmeyi amaçladığı henüz bilinmiyor, ancak Mars kolonisinde roketlerin kullanımının gerekli olabileceği ve uzay turizminin birkaç sene içerisinde yaygınlaşabileceği için böyle bir hedefi olduğu düşünülüyor.