falcon-9

SpaceX’e Ait Falcon 9 Roketi Okyanus’a İniş Yaptı!

SpaceX’e ait Falcon 9 roketi okyanusun tam ortasına platform olmadan indirildi. Tek parça olarak iniş yapan roket tekrar karaya çıkarılacak!

GovSat-1 adındaki iletişim uydusunu yörüngeye fırlatan Falcon 9 roketi alışık olduğumuz gibi yine bir dikey iniş gerçekleştirmedi. Firma tarafından alınan karara göre roket okyanusa yüzen platform olmadan indirildi.

SpaceX büyük boyutlardaki uydularını uzaya fırlatırken drone ship adı verilen yüzen platformları kullanıyordu. Fırlatma rampasından fırlatılan roketler okyanusun ortasındaki bu platformlara dikey olarak iniş gerçekleştiriyordu.

Falcon 9

Falcon 9 Tek Parça İniş Yaptı!

SpaceX son görevde aldığı karar ile oldukça ilginç bir yol denedi. Roket Atlas Okyanusu’nun tam ortasına platformsuz olarak indirildi. Deneme sonrası roketin patlamasını bekleyen şirket yöneticileri ve Elon Musk sonuç karşısında bir hayli şaşırdı. Nitekim roket tek parça okyanusa iniş yaptı. İniş sırasında roketin herhangi bir görüntüsü kayıt altına alınmadı.

Açıklamayı Musk resmi Twitter hesabı üzerinden yaptı. Okyanusa yumuşak bir iniş gerçekleştiren roketin SpaceX yetkilileri tarafından alınacağı belirtildi.  Olayın neden bu şekilde cereyan ettiği tam olarak bilinmiyor.