Sony Xperia XZ

Sony Xperia XZ Modeli için Yeni Güncelleme

Akıllı telefon pazarında Xperia serileriyle kendisine yer bulan Sony, bir yandan serilere yeni modeller eklerken bir yandan da mevcut modelleri güncellemeye devam ediyor. Markanın son olarak yayınladığı güncellemelerden birisi de Xperia XZ modeli için geldi. İşte yeni güncellemenin detayları.

Sony, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla beraber artık akıllı telefonlarına düzenli olarak güncellemeler ekleyeceğini belirtmişti. Markanın Android güncellemeleri için Google programına kayıt olması bir yana dursun, bunun dışında Sony’nin akıllı telefonları için kendi güncellemelerini de yayınlayacağı da bu süreçle beraber ortaya çıkmıştı.

Başlatılan programla beraber Google’ın güncellemelerini de anında almaya başlayan Sony, akıllı telefonları için belli aralıklarla yeni güncellemelerde yayınlanmaya devam ediyor. Bu noktada son olarak ise Xperia XZ akıllı telefonları için yeni bir güncelleme ortaya çıktı. Son dönemde sıkça gördüğümüz gibi Xperia XZ serisine gelen güncellemeyle beraberde yine Sony, Google güncellemelerini en erken alan markalardan biri oldu.

Sony Xperia XZ

Xperia XZ Güncellemesiyle Neler Geliyor?

Yeni Xperia XZ güncellemesinin yayınlanmasıyla beraber ise güncellemenin ne gibi yenilikler sunduğu da ortaya çıkmış oldu. Hemen belirtelim Xperia XZ için yayınlanan güncelleme baştan sona telefona yeni özellikler getirmedi. Bunun yerine yeni güncelleme Google’ın yayınladığı güvenlik güncellemelerini sunmakta.

Google’ın Android işletim sistemi kullanan cihazlar için yayınlandığı güvenlik güncelleştirmelerinin yeni sürümleri olan Haziran ayı güncellemelerini içeren yeni güncelleme, Xperia XZ serisine de dahil edilmiş durumda. Android 7.1.1 sürümü için yayınlanan Haziran güvenlik güncellemelerinin herhangi bir sistemsel değişiklik yapılmadığını ise belirtelim. Yayınlanan yeni seri güncelleme sadece Xperia XZ için son güvenlik güncellemelerini getirmekte.

Üstelik Sony sadece Xperia XZ modeli için değil Xperia X Performance serisi içinde aynı güncellemeyi yayınlamış durumda. Yeni güncellemenin yayınlanan sürüm notlarına göre bir değişiklik getirmediği de görülüyor. Xperia XZ ve X Performance serileri için gelen güncellemenin Haziran güvenlik güncellemelerini dışında performans iyileştirmeleri de sunduğunu görüyoruz. Güncelleme için yakın zamanda Sony tarafından da kapsamlı sürüm notlarının da yayınlanacağı belirtiliyor.