Sony Xperia XA Ultra Android

Sony Xperia XA Ultra Android Nougat Neleri Değiştirdi?

Orta segment Sony serilerinden biri olan Xperia XA Ultra serisi için yeni bir güncelleme haberi verildi. Sony tarafından yapılan açıklama sonrasında Xperia XA Ultra akıllı telefonlarına Android Nougat işletim sistemi güncellemesi verildiği belirtildi. Yeni güncellemenin dağıtımından sonra ise belli başlı özelliklerde ortaya çıktı. İşte Xperia XA Ultra Android Nougat için son bilgiler.

Xperia serilerini her geçen yıl biraz daha zenginleştiren Sony, son dönemde üst segment akıllı telefonlar üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Genelde oyun konsolu serisiyle adından söz ettirse de son üst segment telefon serileriyle beraber, Xperia serileriyle de anılan markanın şimdi ise güncellemeleri konuşuluyor. Ardı ardına güncellemeler alan serilere son olarak eklenen ise Xperia XA Ultra modeli oldu. Kısa süre önce gelen Xperia XA Ultra Android Nougat güncellemesiyle beraber orta sınıfın beğenilen telefonu Xperia XA Ultra içinde yeni Android işletim sistemi kullanıma girmiş oldu. Xperia XA Ultra Android Nougat güncellemesi aldıktan sonra nasıl bir değişim yaşadı? Gelen yenilikler neler?

Sony Xperia XA Ultra Android

Xperia XA Ultra Güncellemesi Neleri Değiştirdi?

Xperia XA Ultra serisi için yayınlanan Android Nougat güncellemeleri çok kısa bir süre önce dağıtılmaya başlandı ve bu nedenle yenilikle henüz detaylı olarak gösterilmiş değil. Fakat sınırlı da olsa belli olan özellikler var. Xperia XA Ultra için ilk gelen yeniliklerden birisi çift ekran özelliği. Sony biraz kendi telefonuna göre özelleştirmiş olsa da Android Nougat ile sunulan çift ekran teknolojisi doğrudan Xperia XA Ultra akıllı telefonlarına da dahil edilmiş durumda.

Bunun dışında Xperia XA Ultra akıllı telefonlarının arayüzünde ve bildirim menülerinde iyileştirmeler yapıldığı belirtiliyor. Çok daha başarılı bir işletim sistemi sürümü olarak dikkat çeken Android Nougat işletim sisteminin standart olan tüm özelliklerinin de yine telefonlara dahil edildiği belirtiliyor. Bunların dışında geri kalan tüm özelleştirmeler için detaylı sürüm notlarının açıklanmasını beklemek gerekecek. Şimdilik güncellemenin dağıtılmaya devam ettiğini ve güncelleme tamamlandıktan sonra da sürüm notlarının yayınlanacağı belirtiliyor.