Sony PSN

Sony, PSN isminin değiştirilebilmesine olanak sunacak

Oyuncuların PSN ismini değiştirmesine olanak sunmayan Sony, bu özelliği platforma eklemek adına çalışmalar yapıyor. Oyuncular, isimlerin değiştirilememesinden ötürü şirkete bir süredir baskı yapıyordu.

Oyuncuların PlayStation Network ismini değiştirmesine olanak sunmayan Sony, paylaşılan bilgilere göre nedeni anlaşılmayan bu kısıtlamayı ortadan kaldırmayı planlıyor. PushSquare tarafından paylaşılan habere göre bir süredir PSN isminin değiştirilebilmesine izin vermesi yönünde baskı gören şirket, müşterilerinin bu konudaki fikrini öğrenmek adına birçok kişinin görüşüne başvurulan bir anket düzenliyor. Bu anketin sonucuna göre PSN’e isim değiştirme özelliğinin eklenebileceği düşünülüyor.

Anketten elde edilen bilgiler, kullanıcıların istediği şekilde PSN ismini değiştirebileceğini ve bunu tamamen ücretsiz olarak yapabileceğini ortaya koydu. İsim değişikliğinde yalnızca bir kısıtlama bulunuyor, bu da oyuncuların yalnızca her altı ayda bir isim değiştirebilecek olması. Oyuncuların daha kısa sürede isim değiştirebilmesi mümkün olmayacak, ancak eski ismini isteyen kişileri Sony’nin destek ekibiyle bağlantıya geçebilecek.

Sony PSN

Sony, ismini altı aydan daha kısa sürede değiştirmek isteyen kullanıcılarından bir miktar ücret talep edebilir. Ancak ödeme sisteminin nasıl işleyeceğiyle ilgili daha fazla bilgi paylaşılmadı.