PlayStation 4 Slim

Sony PlayStation 4 Slim İçin Müjdeli Haber

Oyun konsollarında son olarak Pro modelleriyle piyasadaki yerini alan Sony, sadece Pro modelinde değil bir yandan da Slim modelleriyle de ciddi oranda satış rakamı elde etmeye başladı. Bu noktada satışları oldukça iyi giden PlayStation 4 Slim serisi için firma yeni bir karar daha aldığını açıkladı. Artık PlayStation 4 Slim modellerinde 1 TB sabit disk miktarı kullanılacak.

Xbox oyun konsollarının yeni versiyonunun tanıtılması için artık çok kısa bir süre kaldı. Piyasada var olan konsollardan çok daha üstün bir teknolojiye sahip olacağı ve Microsoft’un iddialarına göre şu ana kadarki en iddialı konsollar olması beklenen Xbox Scorpio konsollarının yapacağı ataklara cevap vermek isteyen Sony’nin yeni konsollardan önce son nesil Xbox konsollara ilk cevabı PlayStation 4 Slim serisinde aldığı karar oldu. Marka yaptığı bir açıklamayla beraber bundan sonra PlayStation 4 Slim serilerinin satışında ciddi değişikliklere gittiğini belirtti.

Firma tarafından yapılan açıklama sonrasında bundan sonra satışa çıkacak olan tüm PlayStation 4 Slim modellerinin hafıza kapasitesinin arttırılacağı açıklandı. Artık standart olarak 1 TB hafıza ile beraber geleceği açıklanan konsolların bu karar sonrasında başka hiçbir özelliğinin de değişmeyeceğini belirtelim. Sadece konsolların hafıza oranlarında artışa giden Sony’nin bu şekilde Xbox Slim modellerinden hem daha ucuz hem de daha yüksek bellek kapasiteli konsollarının daha fazla satış elde edeceği de düşünülüyor.

PlayStation 4 Slim 1 TB Modelinin Fiyatı Değişecek Mi?

Bu noktada en çok merak edilen soru ise yenilenmiş olan konsol belleklerinden sonra serilerin fiyatının artıp artmayacağı oldu. Bu konuda da Sony merak eden kullanıcılar için bir bilgilendirme yaptı. Sony tarafından yapılan bilgilendirmede PlayStation 4 Slim 1 TB modelinin fiyatının kesinlikle değişmeyeceği belirtildi. Yani neredeyse yarı yarıya bellek artışı sağlanırken konsol fiyatları da değişmemiş olacak. Alınan bu karar ile beraber konsolların Xbox serisinde eşdeğer model olan Slim serisinden 50 dolar miktarında daha ucuza satılacağı da ortaya çıkmış oldu.

PlayStation 4 Slim

Amaç Satışları Arttırmak

Tabi ki Sony’nin böyle bir karar almasının arkasında önemli nedenlerin bulunduğu da belirtiyor. Öncelikle yeni nesil oyun konsollarına son güncelleme sonrasında taşınabilir disk desteğinin gelmesi ardından ise PlayStation 4 Slim modelinin hafızasının arttırılması gibi adımların Sony’nin oyuncuların kapasite sorununa çözüm oluşturmak için atıldığı belirtiliyor.

Oyun konsollarının yenilenmiş versiyonunun hafıza miktarının arttırılmasının bir diğer nedeni ise satışları arttırmak. Satışları arttırmak için atılan adımlardan biri olarak gösterilen yeni hafıza miktarının bundan sonraki seriler için geçerli olacağını belirtelim. Yani şu an PlayStation 4 Slim almış olan kullanıcılar ne yazık ki aynı fiyata daha az depolama kapasitesine sahip oyun konsolu almış olacaklar.