PlayStation 3

Sony, bazı PlayStation 3 sahiplerine 65 dolar borçlandı!

PlayStation 3’ün bazı özellikleri konusunda müşterilerine yanlış bilgiler veren Sony, mahkeme tarafından oyun konsolunu satın alan kişilere 65 dolar ödemek zorunda bırakıldı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sony’nin en çok satan oyun konsollarından birisi olan PlayStation 3, şirketin başına dert açtı. Bir grup davacı, oyun konsolunun özellikleri konusunda yanlış bilgilendirme yapıldığını iddia ederek Sony’nin PS3 sahiplerine para ödemesi talebinde bulundu ve mahkeme bu talebi haklı buldu.

Dava, Sony’nin PS3’ü satışa sunduğu 2006 senesine dayanıyor. Sony, ortaya çıkan bilgilere göre oyun konsolunu ABD’ye “bilgisayar” adı altında soktu ve Linux işletim sisteminin konsola yüklenebileceğini iddia etti. İşletim sisteminin konsola yüklenebilmesi adına çalışmalar yapılmış, ancak güvenlik sorunlarına neden olabileceğinden ötürü konsol satışa sunulduktan sonra bir güncellemeyle özellik devre dışı bırakılmıştı. PS3’ü satın alan davacılar, özelliğin devre dışı bırakılmasıyla ilgili kendilerine bir bilgilendirme yapılmadığını ve Sony’nin cihazı pazarladığı sırada bu özellikten bahsettiğini söyleyerek tazminat talebinde bulundu.

PlayStation 3

Hangi PlayStation 3 sahiplerine ödeme yapılacak?

Maalesef dava sonucuna ABD’de bulunan bir mahkeme karar verdiği için ülkemizdeki müşterilere para iadesi yapılması söz konusu değil.

Sony, 2006 ve 2010 seneleri arasında ABD’den PS3 satın alan her müşterisine 65 dolar ödeyecek. Şirket geri ödemeler için toplamda 3,75 milyon dolarlık bir bütçe ayırmış durumda.