FES Watch U

Sony FES Watch U Saatleri Satışa Çıktı

Akıllı saat dünyasına sürekli yeni modeller eklenmeye devam ediyor. Artık dev markaların akıllı telefonları kadar akıllı saatlerine de önem vermeye başladığını görüyoruz. Bu firmalardan biride Sony. Xperia serileriyle kendisini gösteren marka son olarak farklı yapısı ile dikkat çekecek FES Watch U akıllı saatlerini satışa çıkardı. İşte saatin detayları.

Xperia serileri ve yazılım desteğiyle kendisini göstermeye başlayan Sony, son dönemde akıllı saat alanında biraz sessiz kalmıştı. Modellerini ne zaman yenileyeceği merakla beklenen teknoloji devinin, beklenen hamlesi sonunda geldi.

Üstelik bu kez Sony beklemeye değecek bir akıllı saat yayınladı. FES Watch U olarak piyasaya çıkan akıllı saatin özellikleri konusunda ise çok detaylı olmasa da belli başlı detayların paylaşımı yapıldı. Doğrudan akıllı telefonunuzla eşleştirebileceğiniz akıllı saatlerin en büyük farkı ise tasarımı. Hemen FES Watch U serisinin belli olan özelliklerine bakalım.

FES Watch U Nasıl Farklara Sahip?

Özelliklerinden çok tasarımıyla dikkat çekecek olan saatin özelliği de bu. FES Watch U serisi sabit bir tasarımla gelmiyor. İlk etapta oldukça ilginç gelen bu ifade FES Watch U saatleriyle beraber geçeğe dönüşüyor. Saatin E Ink ekran teknolojisine sahip olması sürekli değişen bir tasarım sunulmasını sağlıyor. E Ink ekranların tüm saat üzerinde geçerli olduğunu belirtelim. Yani sadece ekran kısmında değil kordon kısmında da ekranların etkisini görüyoruz. Bu sayede isterseniz akıllı telefonunuzdan isterseniz doğrudan saat üzerinden farklı tasarımlar seçebiliyorsunuz.

Tasarımı değiştirmek isteniz de hem ekran kısmı hem de kayış kısmı tamamen seçtiğiniz tema ile değiştiriliyor. Bu şekilde her kıyafete uygun olan bir aksesuar olarak da kullanılabileceği açıklanan FES Watch U akıllı saatlerinin, genel akıllı saat özelliklerini de sunduğunu da belirtelim. Saatin satış fiyatına gelecek olursak giriş fiyatının 417 dolar olduğu açıklandı. Bunun dışında Pre versiyonun ise 544 dolar fiyatla satıldığı da belirtiliyor. Kötü yanı ise saatlerin sadece Japonya’da satışa çıkmış olması. Bunun dışında başka bir ülkede satışa çıkış yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.