blockchain Sony

Sony Blockchain Temelli DRM Platformunu Tanıttı

Sony, yeni DRM platformunu blockchain üzerine kurulu olduğunu ve müzik, film, VR içeriği ve e-kitaplar üzerine hizmet vereceği açıklandı.


Geliştirme aşamasında olan DRM platformu, blockchain teknolojisi üzerine kurulduğu ve Sony Global Education’un daha önce geliştirdiği ve eğitim bilgilerinin onaylanması, paylaşımı ve hakları için kullanılan sistemin hakları korumak konusunda geliştirilmiş ek özelliklere sahip bir versiyonu olacak.

DRM çözümleri, dijital içeriklerin haklarının korunmasını temel alan ve bu kapsama giren elektronik ders kitapları, müzikler, filmler, VR içerikleri ve e-booklar DRM platformun da yer alacak.

Ayrıca Sony, yazılı dokümanla ilgili hakların yönetimi, elektronik verinin yaratıldığı zaman ve saat bilgisinin sunumu özelliklerine sahip olacak. Doğrulanabilir bilgiyle önceden kaydedilmiş bilgilerin kaydedilmesinde de blockchainden faydalanacak.

Sony Global Education’un sürekli olarak yenilikçi gelişmeler yapmaya çalıştığı ve blockchain teknolojisinden faydalanmanın, var olan sisteme büyük katkı sağlayacağı ve blockchain teknolojisini eğitim için kullanılabilir hale getireceği ifade edildi. Prototip aşamasında olan bu sistem başarılı olması halinde sistem ticari olarak diğer kullanıcılara da sunulacak.