te Android 8.0 Oreo alacak Sony Xperia telefonlar

Sonunda! Sony, Xperia Tasarımını Yenilemeye Karar Verdi!

Bildiğiniz gibi mobil cihaz pazarında söz sahibi olan isimlerinden biri olan japon teknoloji ustası Sony, amiral gemisi Xperia serisinde kullandığı OmniBalance adı ile bilinen tasarımı değiştirme kararı aldı.

Yakın zamanda çıkan ve tanıtımı yapılan akıllı telefonlara bakıldığında nerede ise çerçevesiz tasarıma sahip ekranlar tercih ediliyor. Bunun en yakın örneği olarak İphone X‘i gösterebiliriz. Bu tasarım bir trend haline dönüşmesi ile beraber bir çok üretici de bu tasarıma benzer bir tasarım kullanmayı tercih ediyor.

Ancak Sony bu konuda oldukça inatçı bir tutum sergilemeye devam ediyor ve Xperia modellerinde artık bizce kullanmaması gereken OmniBalance tasarım çizgisinden tamamen vazgeçmiş değil.

Sony’nin bu tasarımdan vazgeçmemesinin bir nedeni var! Bunun en başlıca nedeni dayanıklılık konusunda rakiplerinin önünde olması. Şayet Sony OmniBalance tasarımı yerine farklı bir tasarım tercih eder ise bu durum aleyhine dönebilir. Bunun gerçekleşmesinden  çekinen Sony, bu yüzden bu konuda biraz daha çekimser duruyordu.

 

Ancak Kullanıcın Sopası Yok Değil!

Teknoloji devinin mobil telefon pazarındaki payının düşmesi, bu durumun da değişmesine neden oluyor. Sony Hindistan Genel Müdürü Kenichiro Hibi, açıklamasında , Xperia serisinde yeni bir tasarım anlayışına yöneleceklerini doğrulaması ile ortaya çıkan bilgilere göre yeni tasarımın Mirai olarak adlandırılacağı ve trend tasarıma yani ince çerçeve ekran tasarımına geçileceği sızdırılan detalar arasında yer alıyor.