Snapdragon 845 1

Snapdragon 845 İşlemcileri İçin İlk Bilgiler

Qualcomm tarafından piyasaya sürülecek olan yeni seri mobil işlemciler için yeni bilgiler gelmeye başladı. Snapdragon 845 olarak gösterilen yeni amiral gemisi işlemcileri için ilk bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. İşte detaylar.

Mobil işlemciler denildiğinde akla ilk olarak Qualcomm markası geliyor. Sadece bir marka değil birçok marka ile anlaşması bulunan Qualcomm, birçok akıllı telefon modelinin de işlemcilerini tedarik eden firma olarak biliniyor. Özellikle amiral gemisi modellerin en çok tercih ettiği işlemci modellerinden biri olan Snapdragon 835 serisi de yine aynı firmaya ait olan işlemciler olarak dikkat çekiyor.

Amiral gemisi modeli işlemcileri olan Snapdragon 835 serisinde sonra ise şimdi ise Qualcomm’un yeni bir seri üzerinde de çalıştığını söylemek gerekiyor. Snapdragon 845 modeli olarak gelecek olan yeni amiral gemisi serilerinin yavaş yavaş özellikleri de belli olmaya başladı. Son olarak yeni seri işlemcilerin destekleyeceği teknolojiler hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Snapdragon 845

Snapdragon 845 İşlemci Modelleri Geliyor

İlk olarak LG G7 akıllı telefonlarında kullanılması beklenen yeni seri Snapdragon 845 mobil işlemcilerinin son olarak modem teknolojileri ortaya çıktı. X20 modem çipi ile yeni nesil modem teknolojisine geçeceği de belirtilen yeni seri Snapdragon 845 işlemcilerinin, LTE Cat desteği modemlerinin ise hız rekorları kıracağı belirtiliyor. 10nm üretim süreciyle üretilecek olan yeni seri modem çiplerinin ise 1.2 Gbps indirme hızlarına kadar çıkması bekleniyor.

Sadece indirme hızları konusunda bile rekor seviyelere çıkacağı belirtilen Snapdragon 845 işlemcilerinin yükleme hızı konusunda ise 150 Mbps değerlerini görmesi bekleniyor. Sadece bu iki bağlantı detayıyla beraber bile üst segment işlemci modellerine hitap edeceği görülen Snapdragon 845 serisinin, 5G teknolojisini de destekleyeceği belirtiliyor. Şu an için işlemci modelinin ne zaman doğrulanacağı ve LG G7 serisi dışında hangi telefonlarda kullanılacağı ise net değil. Bu konuda da firmanın açıklamasından sonra tüm detayların belirlenmesi bekleniyor.