snapdragon 845 hakkinda yeni detaylar gundeme geldi 696x427 1

Snapdragon 845, akıllı telefonları “uçurmaya” geliyor

Qualcomm, bugün düzenlenen etkinliğinde yeni yongası Snapdragon 845 hakkında yeni bilgiler paylaştı. Yonganın akıllı telefonlara hız katacağı ve enerji tasarrufu sağlayacağı açıklandı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bugün Hawaii’de düzenlenen Qualcomm etkinliğinde şirketin yeni yongası Snapdragon 845 resmi olarak tanıtıldı. Şirketin Kryo CPU (artık Kryo 385 olarak anılıyor) modelinin yeniden tasarlanmasıyla ortaya çıkan Snapdragon 845, Adreno 630 GPU ile Snapdragon 835’e kıyasla yüzde 30 daha hızlı grafik performansı, yüzde 30 daha çok enerji tasarrufu sunacak. Snapdragon 835’in enerji tasarrufu konusunda son derece başarılı olduğu biliniyor, bu nedenle yeni yonganın enerji tüketimi oldukça merak edilen bir konu.

ap resize

Snapdragon 845 yapay zekaya da destek olacak

Yongaya Spectra görüntü sinyal işlemcisi de (Spectra 280) eklendi. Bu ekleme sayesinde Snapdragon 845’ten güç alan akıllı telefonlar yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerine daha yatkın olacak. Ayrıca yonganın yeni ISP’si HDR video kaydına, 480 FPS (HDR ile 720p çözünürlükte) yavaş çekime olanak sunacak. Şimdilik hiçbir akıllı telefonun HDR modunda video çekebilme özelliğine sahip olmadığını da belirtmek gerekiyor.

nexus2cee DSC09111

Snapdragon 845’in hangi akıllı telefonlarda yer alacağını zaman içerisinde göreceğiz, ancak bu sabah paylaştığımız haberde de yer verdiğimiz gibi bu telefonlardan ilki Xiaomi Mi 7 olacak. Bakalım Mi 7 yonganın sunduğu tüm bu yeni özelliklerden faydalanacak mı.