snapchat 700x325 1

Snapchat’in Zararı Artıyor

Gençlerin mesajlaşma uygulaması olarak bilinen popüler Snapchat’in kurucusu Snap şirketi bulunmuş olduğumuz yılın ilk çeyreğinde ciddi şekilde zarar etti.

Snap şirketi kısa süre önce Ocak ve Mart ayına ait bilançosunu açıkladı. Bu bakımdan geçtiğimiz yılın ilk üç ayı içerisinde 104.6 milyon dolarlık bir zarara uğrayan şirketin, bulunduğumuz yılın aynı çeyreğinde 2.2 milyar dolarlık bir zarar ettiğini gösterdi. Bir yandan ise geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde kâr olarak 38.8 milyon dolarlık gelir elde eden şirket, bu yıl aynı dönemde ise 149.7 milyon dolar kâr elde etti.

snapchatt

Ayrıca Snapchat’in günlük kullanıcı oranı ise yüzde 36 değer kaybı yaşadı. Bu da demek oluyor ki 122 milyondan 166 milyona yükseldi.
Bu bakımdan şirketin her yıl daha fazla zarar etmesinden ötürü New York borsasında yer alan hisseleri elbette ciddi bir düşüşe uğradı. Snap’in hisse başına değeri ise kapanışta 22.97 dolar olurken, kapanıştan sonra yüzde 25 daha fazla kayıp ile 17.19 dolara kadar düşüşe uğradı.

Snapchat’in Sorumlusu Facebook Olabilir!

Elbette Snap’in piyasadaki değeri 28 milyar dolara geriledi. İlk zamanlarda ciddi primler elde eden şirket, son zamanlarda oldukça fazla düşüşe uğradı. Bunun arkasında Facebook olabilir. Sonuçta Snapchat’ten arakladığı özellikleri Instagram, WhatsApp, Facebook, Messenger gibi platformlarına getirerek, kullanıcıları ciddi şekilde kendi platformlarında tutmayı başarmış ve başta eleştiri görürken, şimdi ise oldukça iyi bir durumda beğeni kazanmayı başarmış diyebiliriz.