Snapchat

Snapchat Yeni Güncellemesiyle Gündemde

Snapchat, Instagram’ın yükselişini durdurmak adına yeni güncellemeler yayınlamaya başladı. Uygulama tarafından yayınlanan son güncellemeyle beraber, uygulamanın eksik kalan yönleri de giderilmeye başlandı. Peki, sosyal medya devinin yeni güncellemesi nasıl yenilikler sunuyor? İşte konu hakkında tüm detaylar ve yeni güncellemeyle gelen yeni özelliklerin kullanım ayrıntıları.

Sosyal medyanın aranan uygulamalarından biri olan Snapchat, son dönemde Instagram’ın ataklarıyla karşı karşıya kalmaya başladı. Öyle ki uygulamanın fark yaratan özellikleri bir bir Instagram tarafından yayınlanmaya başladı. Hikayelerle başlayan süreç sonrasında artık yüz filtreleri, ses değiştirme gibi birçok yenilik Instagram uygulamasına eklenmişti.

Tüm bu gelişmelerden sonra değer kaybeden Snapchat uygulaması yeniden yükseliş yakalamak için güncellemeler yayınlamaya başladı. Kendine has gelecek güncellemeler bir yana dursun bunun dışında uygulamanın eksik yönlerini gideren güncellemeler yayınlayacağı da ortaya çıkmıştı. Şimdi ise beklenen güncellemeler bir bir yayınlanmaya başladı. Son olarak ise bağlantı paylaşma özelliği ve geofiltreler özelliği uygulamaya dahil edildi. Peki, yeni güncellemelerle beraber uygulamada neler değişiyor? Yeni özellikler nasıl bir etki yaratacak? Daha detaylı olarak bakalım.

Snapchat Güncellemesiyle Gelen Yenilikler

Yeni gelen güncelleme sayesinde uygulamada bağlantı paylaşma özelliği devreye girdi. Eskiden sadece işletmelerde olan özellik, güncelleme sonrasında tüm kullanıcılara sunuldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar sadece paylaşımların ekranında yukarı doğru kaydırma yaptıklarında paylaşımların bağlantıları görebilecekler.

Snapchat

Bu bağlantı linkleriyle beraber kullanıcılar istedikleri an web sitelerinde ya da diğer sosyal medya uygulamalarında paylaşımlarının bağlantı olarak paylaşabilecek. Bunun dışında uygulamaya gelen bir diğer özellik ise geofiltreler oldu. Bu sayede artık paylaşımlar harita üzerinden de yapıldığı yerlerde konumlandırabilecek. Ayrıca arka planda güncellemesi de yine dikkat çeken detaylar arasında.

Snapchat güncellemesi sonrasında kullanıcılar istedikleri zaman Snapchat arka planlarını farklı arka plan resimleri koyabilecek. Ayrıca bu resimleri düzenlemek mümkün olacak. Son olarak bağımsız ses filtreleri özelliği uygulamaya dahil edildi. Paylaşım ekranında yer alan ses butonu sayesinde yüz efektleri kullanmadan da ses değiştirmesi yapabileceksiniz. Bunun için hazır kalıpları kullanmak yerine, kendinizde düzenlemeler yapabileceksiniz.