Snapchat

Snapchat Uygulaması Kullanıcı Kaybetmeye Başladı

Instagram’ın atılımlarından sonra geri planda kalmaya başladığı düşünülen Snapchat uygulamasının kullanıcı kaybetmeye başladığı iddia ediliyor. Uygulamanın kullanıcı kaybettiği bölgenin ise Hindistan olduğu ve bu durumun nedeninin ise uygulamanın CEO’su tarafından yapılan açıklama olduğu iddia ediliyor.  

Snapchat Instagram uygulamasından sonra eski popülaritesini kaybetmeye başladı. Uygulamanın popülaritesini kaybetmesinin ana neden ise aslında Instagram’ın güncellemelerle beraber Snapchat özelliklerini uygulamaya dahil etmesi. Öncelikle resimlerin hikayesi özelliğinin kullanıma girmesi hemen ardından kaybolan fotoğraflar güncellemesinin devreye sokulması derken Instagram artık Snapchat uygulamasını da geçmeye başladı. Son olarak Instagram’ın hikayeler özelliğinin 200 milyon kullanıcıyı da geçmesiyle beraber artık sosyal medya devi ikinci sıraya gerilemeye başlamıştı. Ardı ardına gelen haberlerden sonra şimdi ise Snapchat uygulamasının en büyük pazarlardan birisinde kullanıcı kaybetmeye başladığı belirtildi.

Hindistan’da Kullanıcı Kaybetmeye Başladı

Son raporlarda yer alan iddialara göre uygulamanın Hindistan genelinde kullanıcı kaybetmeye başladığı belirtildi. Özellikler kullanıcıların akıllı telefonlarından uygulamayı sildiği yönünde bilgiler verilmeye başlandı. Uygulamanın kullanıcı kaybetmesinin nedeni olarak ise daha önce Snapchat CEO’su tarafından yapılan açıklamalar gösteriliyor. CEO Evan Spiegel’in yaptığı bir yorumda “Bu uygulama sadece zengin insanlar içindir. Hindistan ve İspanya gibi yoksul ülkelere yayılmak istemiyorum” açıklamalarına yer verdiği iddia ediliyor.

Snapchat

CEO tarafından kesinlikle böyle bir açıklama yapıldığı kabul edilmemiş olsa da söz konusu açıklamaların basına yansıması ve sadece iddialarının bile yeterli gelmesi gündem oldu. Snapchat kanadından bu açıklamalar kesinlikle kabul edilmediği için şu an tüm bu söylemler iddia olarak kalmaya devam ediyor. Fakat buna rağmen Hindistan genelinde uygulamanın açıklamalara bağlı olarak silindiği ve kullanıcı kaybedildiği belirtiliyor. Uygulamayı silen kullanıcıların ise Twitter üzerinde bir etiket açtıkları ve neden Snapchat uygulamasını sildiklerini açıkladıkları belirtiliyor.

Snapchat Konu Hakkında Açıklama Yapacak Mı?

İddialardan sonra Snapchat uygulamasının kullanıcı sayısında bir düşüş yaşamaya başladığı kesin. Buna karşın henüz uygulamanın durumdan ne kadar etkilendiği bilinmemekte. İddialar daha uzun süre konuşulmaya devam edecek gibi gözükse de söz konusu uygulamanın gidişatı hakkında uygulama yetkililerinden konuyu daha da aydınlatacak açıklamaların gelmemesi de kafaları karıştıran bir başka nokta oldu.

Tüm bu iddialar ne kadar doğru? Snapchat uygulaması Hindistan genelinde toplamda ne kadar kullanıcı kaybetti? Gibi birçok soru ise yanıt beklemekte. CEO Evan Spiegel tarafından ya da doğrudan Snapchat adı ile konu hakkında bir açıklama yapılırsa tüm bu sorularında cevap bulması beklenmekte. Açıklamaların ne zaman geleceği de belirtilmeyen diğer detaylardan.