Snap Map

Snapchat, Snap Map Özelliğini Tanıttı

Sosyal medya uygulamaları arasında geri planda kalmaya başladığı konuşulan Snapchat, bu durumu düzeltme adına yeni sistemler üzerinde çalışmalarına başladı. Uygulama son olarak Snap Map özelliğini kullanıma sunduğunu açıkladı. Peki Snap Map nasıl bir özellik? Farklar neler? İşte detaylar.

Snapchat, Instagram’ın güncellemeleri sonrasında adeta çöküş yaşadı. Öyle ki uygulama özelliklerini Instagram’a kaptırdığı gibi kullanıcılarını da Instagram’a kaptırmaya başladı. Bu yarış içerisinde fark oluşturarak öne geçmek isteyen Snapchat, son olarak Snap Map özelliğini duyurdu.

Sosyal medyanın hala dev uygulamalarından biri olarak anılan Snapchat’in yeni özelliği olacak olan Map ile özellikle gençlerin uygulama içerisindeki aktifliğinin arttırılmasının sağlanacağı belirtiliyor. Yeni güncellemeyle beraber konum bilgisi sorunu da ortadan kalkmış olacak. Bir yandan uygulama içi aktiflik artarken bir yandan kullanıcılar daha profesyonel bir konum hizmeti almış olacak. Hemen yeni özelliğin detaylarına bakalım.

Snap Map Nasıl Bir Özellik?

Snapchat uygulamasının yeni özelliği olarak dikkat çekecek olan Snap Map, başlı başına konum sistemini değiştiren bir özellik oldu. Map ile kullanıcılar konum paylaşımı yaptıkları arkadaşlarının konumlarını dünya haritası üzerinden görebilecekler. Dünya haritası üzerinden kullanıcı profil resimleriyle beraber konum bilgisi alınabilecek. Snap Map özelliğini kullanan tüm kullanıcıların dünya haritası üzerinde konumları da görüntülenebilecek.

Bunun yanında tabi ki söz konusu durum konum bilgisi olduğu için Snap Map, kullanıcıya özel bir sisteme sahip olacak. Yani uygulamayı isteyen kullanıcılar açık isteyen kullanıcılar ise Ghost modu olarak belirtilen mod ile kullanabilecek. Map ayarlarından Ghost moduna geçmeniz durumunda ise arkadaşlarınız harita üzerinden konum bilgilerini doğrudan harita üzerinden almayacaklar.

İsteğe bağlı olarak kullanıma girecek olan yeni özellik sayesinde Snapchat ne kadar başarılı bir konuma gelir bilinmez ama Instagram’ın adımlarına karşı şart olarak gösterilen gelişim süreci başlamış gibi duruyor. Bundan sonraki aşamalarda da uygulamanın fark yaratacak özelliklerle güncelleneceği düşüncesi hakim. Bakalım Snapchat kaybettiği yeri geri kazanma konusunda nasıl adımlar atacak? Yeni güncelleme ile gelen sistem hakkında yapılan tanıtımı görmek için ise haberimizde yer alan resmi tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.