Snapchat Snap Lens Studio 1

Snapchat, Lens Studio’yu Mac ve Windows için Kullanıma Sunuldu

Sektör lideri markalar artırılmış gerçeklik teknoloji konusunda çalışmalarını yürütüyorlar. Yeni bir güncelleme de Snapchat’den geldi. Snapchat, temelinde artırılmış gerçeklik teknolojisinin yer aldığı Lens Studio uygulamasını Mac ve Windows için kullanıma sundu.

Lens Studio uygulaması ile kullanıcılar, artırılmış gerçeklik efektleri oluşturabiliyor. Bu yenilik ile beraber Snapchat‘de ki artırılmış gerçeklik kullanım oranını artırması hedefleniyor.

Mac ve Windows platformları için kullanıma açılan uygulama, Snap’in Snapchat lensleri üretmek için kullandığı araçların çalışma mantığına benzer bir mantık ile çalışıyor. Dolayısı ile geliştiriciler böylelikle istedikleri Snapchat lenslerini oluşturabilecekler.

Snap’den Gelen Açıklama

Snap‘den Eitan Pilipski, yaptığı açıklamada: “Lens Studio uygulamasını kullanıma sundukları için heyecanlı oldukları ve 2017’nin artırılmış gerçeklik teknolojisi için muhteşem bir yıl olduğunu” belirtti.

3 boyutlu nesne oluşturma konusunda tecrübeye sahip olmanız durumunda Lens Studio uygulaması ile üreteceğiniz lensleri her gün yaklaşık olarak 71 milyon Snapchat kullanıcısının beğenisine sunabilirsiniz.