snapchat teknoekip 1

Snapchat, İsrail’den Patent Aldı

Konumlar sayesinde ciddi reklam gelirleri elde eden Snapchat, bu durumu daha fazla geliştirebilmek adına ciddi bir ücretle İsrailli firmadan bir patent satın aldı. İşte patent hakkında tüm detaylar…

Tüm şirketlerin Teknoloji sektörüne rahat bir şekilde hareket etmesi ve başının ağrımaması için telif haklarına saygı duymaları şart. Bu duruma ayak uyduramayan şirketler bilindiği gibi çok uzun zaman alan davalar ile ciddi şekilde ağır cezalara çarptırılabiliyor. Şimdi ise en popüler mesajlaşma uygulamalarının başında yer alan ve gençlerin ilgi odağı olan Snapchat, patent konusunda bir yeni adım atıyor.

Snapchat’in kısa süre önce İsrailli bir firmada yer alan konum tabanlı filtreleri kapsayan bir patenti satın aldığı belirtildi. Bu patent için ödenen ücretin ise 7.7 milyon dolar olduğu öğrenildi. İsrail’de bir patent için bugüne kadar ki en yüksek ödenen ücret bu patent oldu. Çünkü daha önceki rekor ise 2.7 milyon dolar ile Google’ın elinde yer alıyordu.

Mobli’den bahsedecek olursak eğer, 2011 yılı içerisinde sırf Instagram’a rakip olabilmek adına yeni bir sosyal ağ geliştirmiş ve elinden geleni yapmasına rağmen bir türlü başarıyı yakalayamamıştı. Açmış olduğu konum tabanlı filtreyi ortaya sunan Mobli, 2012 yılı içerisinde patent başvurusu yapmış ve 2014 yılında onay almıştı. Patent’ten bahsedecek olursak eğer, konuma göre filtre tanımlamakla görevli bir altyapı aslında. Daha fazla detay verecek olursak eğer, herhangi bir güncelleme olmadan yeni filtreleri sunabiliyor.

snapchat israil patent

Yeni Patent Çok Mu Önemli?

Aslında bu patent Snapchat’in konum tabanlı filtreleri için geliyor. Video veya fotoğraf kaydedildikten sonra sürükleme özelliğinden faydalanarak görünen filtreler, artık belli bir konuma ait veya özgü bir şekilde kullanılırken, bu araçları herkes kullanabilir ve geliştirebilir.

Bir detay ise Snapchat’in 400 milyon dolar gelir elde ettiğini biliyoruz. Fakat bir detay varki, 360 milyon dolarını aslında reklamcılara konum tabanlı filtreler satarak elde ederek kazanmış. Fakat Snapchat bu duruma rağmen günümüze kadar bir patent başvuru yapmamış veya almamıştı. Şimdi ise yeni bir patent alarak, Facebook’a karşı biraz daha ağır ve iddialı olduğunu kanıtlamak istiyor gibi duruyor.