Snapchat 1 e1496935487745 1

Snapchat Duraklama Dönemine Girdi

Çıktığı andan bu yana en başarılı sosyal medya uygulamalarından biri olarak gösterilen Snapchat, son günlerde zor bir dönem geçiriyor. Açıklamalara bakacak olursak Snapchat hem indirme oranlarında hem de gelirlerde kayıplar yaşamaya başladı. İşte detaylar.

Akıllı telefonların piyasaya çıkmasıyla beraber kendisini net bir şekilde göstermeye başlayan Snapchat, çıkış yıllarında sunduğu farklı özelliklerle epey bir ilgi odağı olmuştu. Snapchat uygulamasının bu kadar ilgi görmesi ve bu derece konuşulması ise beraberinde de başarıyı getirmişti. Giderek yükselen bir grafik çizen uygulama özellikle gençler arasında da bir hayli popüler olmaya başladı. Fakat bu yükselme dönemi artık yavaş yavaş son bulmaya başladı. Hatta son dönemde Snapchat’in epey zor bir duruma girmeye başladığı da ortaya çıktı.

Daha önce hisse senetlerinde %26 oranında bir düşüş yaşayan uygulama rekor seviyede zarar açıklaması yapmış ve bir nevi duraklama dönemine girdiğini göstermişti. Özellikle yapılan kötü gidişat açıklamasından sonra atılan adımların da Snapchat uygulamasına pek bir fayda getirmediği de ortaya çıktı. Yapılan son araştırmalara göre ise Snapchat bu dönemde de zarar etti. Bu kez boyutlarda oldukça fazla. Aynı dönem ile karşılaştırıldığında zaten mevcut olan düşüşün üzerine %22 oranında yine bir düşüş yaşadığı açıklanan Snapchat’in büyüme ve uygulama indirme oranlarında da ciddi bir düşüş söz konusu olduğu belirtiliyor.

Snapchat

Snapchat Neden Gerilemeye Başladı?

Tabi ki uygulamanın yaşadığı bu düşüşün bir de nedeni var. Snapchat uygulamasında yaşanan bu düşüşün nedeni Facebook olarak gösteriliyor. Uygulamayı satın alamadıktan sonra Instagram uygulaması için tüm Snapchat özelliklerinin güncelleme olarak yayınlanması ve uygulama güncellemelerinin Snapchat uygulamasından daha çok ilgi çekmesi gibi detaylarla beraber uygulama bir gerileme hatta çöküş yaşanmaya başladığı belirtiliyor.

Özellikle Instagram hikayeler güncellemesinin, Snapchat hikayeler özelliğine göre çok daha üstün gösterilmesi ve aylık trafiği de 200 milyon kullanıcı sayısını bulması Instagram’ın kopya özellikleri olsa da Snapchat’i geçtiğin ortaya koymuştu. Tüm bunlarla düşüşe geçen uygulamanın yeniden yükselmek için atacağı adımlar ise merak konusu.