Snapchat Facebook

Snapchat CEO’su: “Facebook, özelliklerimiz yerine veri gizliliğimizi kopyalasın”

Snapchat CEO’su Evan Spiegel, bir röportaj sırasında Facebook’un tüm özelliklerini kopyalamak yerine şirketin veri gizliliğini kopyalamasının kendilerini daha çok sevindirebileceğini dile getirdi.


Instagram, Facebook tarafından satın alınmasından bu yana Snapchat’te bulunan neredeyse tüm özelliklere kavuştu. Facebook bununla da kalmadı, Messenger’a, WhatsApp’a ve hatta kendi platformuna da popüler uygulamanın birçok özelliğini ekledi. Elbette bu durum iki şirket arasında büyük sorunlara neden oldu.

CEO Evan Spiegel, Kara Swisher’a verdiği röportaj sırasında özellik kopyalama olayından ne kadar şikayetçi olduklarını dile getirdi. Spiegel, geliştirdikleri tüm özellikleri kopyalamak yerine veri koruma ve kullanıcı gizliliği konusundaki adımlarının Facebook tarafından kopyalanmasını tercih edeceklerini belirtti.

Snapchat Facebook

“Snapchat en güzel ve en sade tasarıma sahip”

Spiegel, sürekli özellik kopyalanmasının yanı sıra Facebook’un tasarım konusunda da kendilerini kopyalamaktan geri durmadığını söyledi ve “Yarattığınız şey sürekli başkaları tarafından kopyalanıyorsa hiç şüphe yok ki en güzel ve en sade tasarımı kullanmışsınızdır.” dedi.

Kaynak