Skype

Skype Uygulaması Dünya Genelinde Çöktü

Microsoft’un en çok kullanılan servislerinden biri olan Skype, bu gece saatlerinde çöktü. Uygulamada yaşanan erişim sorunuyla beraber kullanıcıların uygulamaya giriş yapamadıkları belirtildi. Peki Skype neden çöktü? Açıklama var mı?

Sosyal medya uygulamalarının yanı sıra en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan Skype, beklenmedik bir şekilde bu gece saatlerinde erişime kapandı. Skype uygulamasını açmak isteyen kullanıcılar “bağlantı yok” sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bunun dışında sürekli olarak bağlantı yapılması aşamasında da beklenmeye neden olan sorunların yaşandığı belirtiliyor. Microsoft’un en çok kullanılan uygulaması olan Skype’ın çökmesiyle beraber ilk açıklamalarda gelmeye başladı.

Skype

Skype Neden Çöktü?

Skype uygulamasının neden çöktüğünü doğrudan belirten bir açıklama henüz gelmiş değil. Fakat Microsoft destek bölümlerinden konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulunuyor. Sorun yaşayan ve destek ekibine ulaşan Skype kullanıcılarına yapılan açıklamada Skype sunucularında bir bağlantı sorunu yaşandığı belirtiliyor. Fakat sunucularda yaşanan bağlantı sorunlarının nedenleri de açıklanmış değil.

Sadece bağlantı sorunlarından kaynaklı olarak erişimin durduğunu görmekteyiz. Şu an sunucu sorunlarını çözmek için çalışan Microsoft tarafından konuya ilişkin açıklamanın ise kısa süre sonra yapılması bekleniyor. Hala dünya genelinde erişim sorunuyla gündemde olan uygulamanın, siber saldırı ve benzeri bir durumla karşı karşıya kalıp kalmadığı ise merak konusu. Sunucu sistemlerinde yaşanan sıkıntının giderilmesinin ardından yazılım devinin de konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.