Skype Cinde Apple ve Android uygulama magazalarindan cikarildi

Skype, Uçtan Uca Şifreleme İle Korunacak!

Gün içinde oldukça fazla kullandığımız popüler mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya uygulamalarında güvenlik önlemlerini arttırmak için yapılan birçok geliştirme bulunuyor. Bunlardan biri de Sosyal medya platformlarının mesajlaşma uygulamalarında uçtan uca şifreleme özelliği. iki taraf arasında ki görüşmenin şifrelenmesi sağlanan özellik. Bu geliştirmenin Skype içinde yapılacağı ortaya çıktı.

Microsoft‘un deneme çalışmalarını başlattığı yeni güncelleme ile Skype uygulamasın da özel sohbet bölümü oluşturacağı açıklandı. Geliştirilen güncelleme sadece iki kişi arasında gerçekleşen özel sohbet’de geçerli olacak. Yeni sohbet’i sohbet ekranında yer alan + butonuna bastıktan sonra özel sohbet sekmesini seçmeniz ve sonrasında da özel sohbet etmek istediğiniz kişiyi seçtiğinizde, o kişiye bir davetiye gönderilecek ve davetiniz kabul edildiğinde özel sohbet bölümünün aktif olacağı söyleniyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre özel sohbet başladığında ise başlatılan tek bir cihaz kullanılabilecek. Yani sohbeti bilgisayarınızdan başlatmışsanız, telefonunuzdan özel sohbete girip kullanmanız mümkün olmayacak.

Skype‘dan uçtan uca şifreleme yönteminin kısa süre sonra tüm kullanıcılar ile paylaşılması bekleniyor.