Pavel Lerner Facebook 1

Şirket CEO’sunu kaçırıp 1 milyon dolar değerinde Bitcoin talep ettiler!

Exmo Finance’ın CEO’su olan Pavel Lerner, şirketten ayrıldığı sırada kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kaçırıldı ve bırakılması için 1 milyon dolar değerinde Bitcoin talep edildi. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Birleşik Krallık üzerinden faaliyetlerini sürdüren Exmo Finance isimli kripto para takas şirketinin CEO’su Pavel Lerner kaçırıldı. Şirketin Kiev’de bulunan ofisinden ayrıldığı sırada Mercedes-Benz markalı otomobilden inen kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kaçırılan Lerner, kaçırılmasının ardından 1 milyon dolar değerinde Bitcoin ile serbest bırakıldı. Bitcoin’i Lerner’ın kişisel hesabından alan şahıslar, istediklerini almalarının ardından 40 yaşındaki iş adamını serbest bıraktı ve kayıplara karıştı.

Pavel Lerner Bitcoin

Bitcoin güvenlik sorunlarını ortaya çıkardı

Bitcoin’in yükselmesini ve yaygınlaşmasını bir anlamda “faydalı” bulan kişiler mevcut, ancak kripto paraların popülerlik kazanmasının birçok soruna da neden olduğu su götürmez bir gerçek. Kripto para madenciliği gizli madencilik yapan yazılımlardan ötürü (örneğin bir Chrome eklentisi) dünya çapında birçok bilgisayar kullanıcısını tehdit ediyor. Kripto paralar için özelleştirilmiş platformların hacklenmesi ise bu işe aylarını, hatta yıllarını vermiş olan kişilerin (binlerce dolarlık masraf bir kenara) tüm emeklerinin birkaç saniyede yok olmasına neden olabiliyor. Son olarak da direkt olarak insan hayatını tehlikeye sokan bu gibi olayların yaşanmaya başlaması, belki de Bitcoin için henüz hazır olmadığımızı gösteriyor.