siri

Siri’ye okulumu havaya uçuracam dedi, gözaltına alındı!

ABD’nin Indiana eyaletinde yaşamakta olan çocuk, Apple’ın asistanı olarak bildiğimiz Siri’yi açarak asistana okulunu havaya uçuracağını söyleyince, polisler tarafından göz altına alındı. Peki son durum ne?

Okul baskınları konusunda ABD’yi defalarca duyduk ve gördük. Bu bakımdan ABD’de işler daha sıkı ve güvenli tutulmaya başlandı. Artık şaka bile olsa söylememeniz gereken ve yapmamanız gereken birçok durum bulunuyor. Tıpkı 13 yaşındaki çocuğun Siri’ye şakadan bile yaptığı gibi alınan önlem böyle oluyor.

siri

Şaka bile olsa önlem alınıyor

New York Post haberine göre Indiana eyaletinde yaşamakta olan 13 yaşındaki çocuk Apple’ın sanal asistanı Siri’ye okulu havaya uçuracağını söyledi ve çevredeki okulların listesini istedi. Siri’nin sunduğu okul listesini sosyal medyada paylaşan çocuk, arkadaşının durumu ihbar etmesiyle tutuklandı.

Porter County Çocuk Gözaltı Merkezi’ne götürülen 13 yaşındaki öğrenci gözaltına alındı ve polis bu durumun şaka olabileceği ihtimali üzerinde durmuyor. Emniyet güçleri çapraz sorguya alınan çocuğun ifadelerine göre hareket edeceklerini, öğrenci ve çalışanların güvenliğini tehlikeye atmayacaklarını ifade ediyorlar