product 1 1

Sirin Labs, Blockchain ile Çalışan Finney’i Geliştiriyor!

İsviçre merkezli Sirin Labs tarafından Finney adı verilen açık kaynaklı bir akıllı telefon geliştiriliyor. Geliştirilen telefonun blockchain (blok zincir) üzerinde çalışan bir yapısının olacağı belirtiliyor. Sirin adı verdikleri işletim sistemi üzerinden çalışacak olan Finney için ve aynı zamanda bir PC’nin de geliştirilmesi için 100 milyon dolar yatırım arayışı içinde.

Finney’nin Özellikleri Neler Olacak?

Sirin Labs, Finney’nin, dünyanın tek gerçekten tamamen güvenli ve şifreli paraları tutacak kadar güvenli telefonu olacağı konusunda oldukça iddalı. Finney’i diğer akıllı telefonlardan bir farkı da, kendi aralarında veri, pil ve işlem gücü paylaşımı yapabilmeleri olacak.

Finney’nin Yol Haritası Nasıl?

Finney’nin yol haritası şu şekilde açıklandı.

Sirin Labs Roadmap

Merkezi olmayan omurga veya madencilik merkezleri ile daha hızlı çalışacak olan Finney’de bağımsız blok zincir ağı oluşturulacak ve cihaz gücünü IOTA Tangle’dan alacak. Ayrıca ileride ek olarak gelecek olan PC ile de bağlantılı olarak çalışacak olan cihazlarda para birimi olarak SRN jetonu kullanılacak.

Ürünün geliştirilmesi için finansal destek sağlamak amacı ile ekim ayı içinde bir etkinlik yapılacak olan Finney’de 256 GB dahili hafıza, 16 MP kamera özelliklerini de bünyesinde barındıracak olan Finney’nin satış fiyatının 1000 dolar olması bekleniyor.