Siri, tek bir komutla iPhone kullanıcılarının gizli mesajlarını ortaya çıkarıyor

Siri’nin yazılımında bulunan bir açık, iPhone kullanıcılarının gizli mesajlarının tek bir komutla okunabilmesine yol açıyor. Mesaj okuma özelliğinin kapatılması bile Siri’nin mesajları ortaya çıkarmasına engel olmuyor.

Yalnızca birkaç ay önce eski iPhone’ların performansını düşürmesiyle gündeme gelen ve bu konudan ötürü birçok sorun yaşayan Apple, şimdi de iPhone kullanıcılarının tüm gizli mesajlarının ortaya çıkmasına neden olan bir Siri hatasıyla gündeme taşındı.

Paylaşılan bilgilere göre Siri, üçüncü parti yazılımlardaki (Facebook Messenger, Slack, Gmail ve mesaj gönderilebilen daha birçok yazılım) mesajları yalnızca bir komutla okuyor. iPhone kullanıcısı Siri’nin mesajları sesli olarak okuma özelliğini ayarlar bölümünden kapatabiliyor, ancak özellik kapalı olsa bile üçüncü parti yazılımlarda kullanılabiliyor.

Siri

Bu açığı ortaya çıkaran araştırmacılar, tek yapılması gereken şeyin Home tuşuna bir süre basılması olduğunu söyledi. Bu şekilde Siri, bildirim bulunuyorsa gelen mesajları otomatik olarak okumaya başlıyor.

Apple şu an açığı düzeltmek adına çalışmalarını sürdürüyor ve eğer açığın sizin için büyük bir sorun yaratacağını düşünüyorsanız, tek yapmanız gereken ekrana gelen bildirimleri kapatmak. Böylece Home tuşuna basılı tutulduğunda Siri okuyacak hiçbir şey bulamayacak.