apple in yeni patentiyle siri sizi sesinizden taniyacak 1491415817 1

Siri, Güvenlik Açığına Neden Oldu!

Son günlerin en önemli konuların başında bildiğiniz gibi güvenlik sorunları. Bu yüzden Apple’ın da hali hazırda bir güvenlik açığı bulunuyor. Şayet Akıllı telefonunuzu çaldırır veya kaybederseniz, Siri bilgilerinizi yabancı kişilere bir bir söyleyebilir.

Apple, sunmuş olduğu kalite ve güvenlik unsurları ile birçok kişi tarafından beğeni kazanmış durumda. Ama maalesef durum değişmeye ve güven konusunda tereddütler başladı. Geçtiğimiz günlerde bir kişinin iPhone‘unu kaybetmesi ile birlikte gelişen olayda; cihazı bulan kişi Siri’ye telefonun  sahibinin tam adını ve adresini sorduğunda Siri tüm bilgileri yabancı bir kişiye verdi.

Bir süre önce tespit edilen bu açık ile Siri telefonun sahibinin özel bilgilerini herkese bir bir okuyor.

Olay şu şekilde gerçekleşti: @afronomics_ adlı Twitter kullanıcısı tuvalette kaybedilmiş iPhone gördü ve Siri’ üzerinden cihazın sahibine ulaşarak telefonu  verebileceğini düşündü. Siri’ye ‘Benim adım ne?’ ve ‘En çok kimi arayayım?’ diye sordu, Siri ise son çağrıların hepsini bu yabancıya gösterdi. Ancak bu kadarla da kalmadı. iPhone’da şifre koruması bulunmasına rağmen @afronomics_, telefon sahibinin adını ve soyadını, nerede yaşadığını ve hatta arabasının park edildiği yeri dahi Siri’nin yardımı ile buldu!

Bu açıkların iOS 11.3 güncellemesi sayesinde giderilip giderilmediği ise henüz belli değil. Ancak birkaç ayarlama ile bu durumu düzeltebilirisiniz.

Ayarlar->Bildirimler->İstediğiniz uygulamanın Kilit Ekranında Göster seçeneğini kaldırın.

Ayarlar->Siri ve Arama->Kilitlendiğinde Siri’ye İzin Ver seçeneğini kapatabilirsiniz.