Siri

Siri Bir Kez Daha Hayat Kurtarmayı Başardı

Apple’ın akıllı telefonlarıyla beraber piyasaya sürdüğü sanal asistan teknolojisi Siri, dünyanın en işlevsel programlarından biri olarak değerlendirilebilir. Öyle ki Siri’nin kullanıcılara sağladığı ayrıcalıklar kimi zaman kullanıcıların hayatlarını bile kurtarabiliyor. Bu duruma son örnek Florida’dan geldi. İşte detaylar.

Son yıllarda Siri sanal asistanının sürekli hayta kurtardığı yönünde haberlerle karşılaşmaya başladık. Özellikle Siri’nin acil durum numaralarına erişim sağlama gibi özelliklere kavuşmasıyla beraber sanal asistan hakkında yayılan bu haberler daha da gündem olmaya başladı. Daha önce Siri sanal asistanının bu şekilde yaşındaki bir çocuğun annesini kurtarmasını sağladığını görmüştük. Telefonun kullanmasını bilmeyen çocuk Siri’ye verdiği sesli komutlar ile rahatsızlanan annesi için yardım isteyebilmişti.

Sonrasında yaşanan bir kaza sonucu telefonlarına ulaşamayan yararlıların Siri sayesinde yardım isteyerek kurtulmayı başardıklarını görmüştük. Sürekli yenisi eklenen kurtarma haberlerine şimdide Florida’dan bir kurtarma haberi eklendi. Bir grup balıkçının başına gelen olayda balıkçılar Siri sayesinde kurtulmayı başardı. Olayın detayları ise adeta Apple’ın telefonlarının öne çıkmasını sağlayan bir kaza olayının yaşandığını gösteriyor. Apple ürünlerini öne çıkaran kazanın detaylarından bahsedelim.

iPhone 7 ve Siri Başarısı

Yaşanan olayda Florida’dan denize açılan balıkçıların denizde korku dolu anlara tanıklık ettikleri belirtiliyor. Balık tutmak için yaklaşık olarak 5 km suya açılan balıkçıların tekneleri aşırı dalga nedeniyle sürüklenmeye başlamış.Teknelerin sürüklenmesiyle beraber bir anda akıntıya kapılan balıkçıların teknelerinde oluşan deliklerden de su girmeye başlayınca bir nevi tehlike çanları çalmaya başlamış. Balıkçılardan biride bulunan iPhone 7 akıllı telefonları sayesinde ise her ne kadar telefonlar ıslanmış olsa da Siri kullanılarak yardım çağrılabilmiş. Kısa süre sonra yardıma gelen görevliler alabora olan tekneden balıkçıları kurtarmışlar.

siri

Siri sayesinde polise ve acil destek ekiplerine gönderilen binlerce acil durum çağrısından biri olarak değerlendirilen çağrı sonrasında kurtarılan balıkçıların tekneleri ise alabora olmaktan kurtulamamış. Hem iPhone 7 akıllı telefonlarının su geçirmezlik özelliğinin hem de Siri’nin acil durum çağrılarına anında ulaşabiliyor olmasının artısını bir kez daha gösteren olay Siri tarihine geçmiş olan bir başka kurtarma operasyonu oldu.

Siri Acil Durum Özellikleri Yenilenebilir

Yaşanan son olayda gösteriyor ki bazı durumlarda Siri gerçekten Apple’ın amaçlarını en iyi şekilde yansıtıyor. Yaşana bu durum sonrasında akıllara gelen bir başka soru ise Apple’ın akıllı telefonlarında yer alan Siri’nin daha nasıl bir değişim göstereceği.

Özellikle markanın ardı ardına gelen acil durum kurtarma haberlerinden sonra Siri’nin bu yönünü daha da başarılı hale getirmesi bekleniyor. Özellikle acil durumlarda erişilebilirliğin daha kolay olması ve Siri’nin yapabileceklerinin daha da fala olması amaçlanıyor. Bu noktada nasıl güncellemeler göreceğimizi ise yakında öğrenmek mümkün olacak.