Sinir Bozucu İstenmeyen SMS’leri Engelleme Nasıl Yapılır?

Hemen hemen her gün akıllı telefonlarımıza gelen spam mesajlardan çok mu sinirleriniz bozuluyor? Gelen SMS’ler ile mesaj kutunuzun her gün dolup taşmasına bir çözüm arıyorsanız, bu SMS’leri engelleme işlemini hem iOS hemde Android için  adım adım anlatıyoruz.


SMS Engelleme Nasıl Yapılır?

İstenmeyen SMS’ler ciddi bir sıkıntı olmuş durumda. istemediğiniz halde bile sürekli olarak şirketlerden veya dolandırıcılardan gelen mesajlar ile karşılaşıyoruz. Bunu engellemek istemekte çok doğal bir durum haline geliyor.

Çok basit bir işlem sayesinde, istenmeyen SMS engelleme işlemini tamamlamış olacaksınız.

Android’de SMS Engelleme Nasıl Yapılır?

1. Adım: Öncelikle gelen mesajın hemen sonunda yer alan kodu bir yere not edin. O kod önemli.

İstenmeyen SMS Engellemne

2. Adım: Şimdi mesajlar menüsünün üst bölümünden ayarlar sekmesine girin. Burada Mesajları Engelle sekmesine dokunun.

İstenmeyen SMS Engelleme

3. Adım: Bir kuruluştan gelen mesajı engellemek istiyorsanız İfadeleri Engelle sekmesine girin ve buradaki kutucuğa az önce kaydettiğimiz kodu yazın. Artık hiçbir şekilde o koda sahip mesajlar size gelmeyecek.

İstenmeyen SMS Engellemek

iOS’da iPhone’da SMS Engelleme Nasıl Yapılır?

1. Adım: Mesajlar uygulamasındaysanız yazışmayı açın, bilgi simgesine ve ardından kişi adına veya telefon numarasına dokunun. Bilgi ekranının alt kısmına kaydırın ve Bu Arayanı Engelle’ye dokunun.

2. Adım: Ayarlar menüsüne girin ve buradan Mesajlar’a gidin. Ardından tek dokunuşla Bilinmeyenleri Filtrele seçeneğini açın. Artık uygulama içinde bilinmeyenler diğe ayrı bir kategori bulunacak siz de buraya düşen mesajların bildirimlerini almayacaksınız.

Bunların dışında ise 3. parti uygulamalar da sms engelleme filtreleri sunuyor. Ancak 3. parti uygulamalara güvenmek pek akıllıca bir çözüm olmayacaktır.