snapchat kpyaladi

Şimdi de Snapchat Instagram’ın özelliğini kopyaladı

Uzun zamandır Instagram’ın gençlerin platformu olarak bilinen Snapchat’ten arakladığı özellikler ile gündemde çok fazla yer alırken, Snapchat buna karşılık bir hamle yaptı. İşte Snapchat’in Instagram’a karşı yapmış olduğu hamle ve detayları.

Kısa süre içerisinde oldukça fazla popüler hale gelen Snapchat, çok uzun zamandır Instagram’ın kendi özelliklerini araklamasıyla gündemi meşgul etmeşti. Instagram’ın kendi özelliklerini araklamasıyla bilinen Snapchat artık buna bir dur demek için rakibine sert bir adım atarak bir özelliğini kopyaladı. Bugün Snapchat’te bazı yenilikler duyuruldu. Daha kolay şekilde fotoğraf düzenlemesi yapabileceğiniz “Sihirli Silgi”, “Sonsuz Snap” ve emoji çizme özelliği gibi bazı özellikler geldi. Özellikle Sihirli Silgi ile beraber fotoğraflar üzerinde bazı düzeltmeler oldukça basit şekilde yapılabiliyor. Sonsuz Snap özelliğiyle beraber ister hikaye isterseniz arkadaşınıza sonsuza kadar izlenebilecek video veya fotoğraf gönderebilirsiniz. Siz ekrana dokunana kadar video sonsuza kadar bir döngü şeklinde devam ediyor.

snapchat kopyaladı

Snapchat, Boomerang’tan Arakladı!

Sonsuz Snap özelliği daha önceden Instagram’ın sunmuş olduğu Boomerang özelliğine benzerlik gösterdiği doğru. Boomerang ile Instagram kullanıcıları sonsuz döngü şeklinde videolar oluştururken, Sonsuz Snap ile kullanıcılar aynı şekilde videolar oluşturabilecekler.

Bunla beraber Snapchat en popüler özelliğini de geride bırakıyor. Daha önceden Snapchat’te paylaşılan fotoğraf ve videolar yalnızca bir sefer görülürken, şimdi ise gizlilik ve tek seferlik görüntülenmeler geçmişte kalıyor. Snapchat bu özelliklerden ciddi şekilde vazgeçti.

Snapchat’in Instagram’a karşı kullanıcı kazanması için her geçen gün yenilikler sunması ve gelişim üzerinde ciddi çalışmalar yapması gerekiyor. Sonuçta yatırımcılarını korkutmaması gerekiyor.