silinen-dosyalari-geri-getirme

Silinen Dosyaları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Hepimiz günlük hayatımızda ister profesyonel isterse amatörce olsun bilgisayar kullanıyoruz. Bilgisayarlarımıza yüzlerce dosya, binlerce veri yüklüyoruz. Bunları isteyerek sildiysek problem yokta ya çok önemli dosyalar kazara silindiyse, silinen dosyaları geri getirme nasıl yapılır?Geri dönüşüm kutusunda ise çok basit ancak tamamen boşalttıysanız biraz daha fazla uğraşacaksınız demektir.


Geri Dönüşüm Kutusundan Silinen Dosyaları Geri Getirilmesi

Geri dönüşüm kutusunu açın, üzerinde “Tüm Öğeleri Geri Yükle” ya da “Seçili Öğeyi Geri Yükle” segmelerini seçebilirsiniz veya silinenler listesinden istediğiniz öğeyi seçin, sağ tıklayarak “Geri Yükle” segmesinden geri getirebilirsiniz.

Geri Dönüşüm Kutusundan Kalıcı Olarak Silinen Dosyaların Geri Getirilmesi

Geri dönüşüm kutusunu kalıcı olarak boşalttıysanız bir veri kurtarma programına ihtiyacınız olacak. Windows’ un ücretsiz ve kişisel kullanımlar için uygun veri kurtarma programları var ama daha çok veri veya detaylı bir tarama için satın almanız gerekebilir. Bu programları bilgisayarınıza indirip kurduğunuzda yönergeleri uygulayarak dosyalarınızı, fotoğraf veya videolarınızı kurtarabilirsiniz. Geri dönüşüme göndereceğiniz dosyalar konusunda sorun yaşamak istemiyorsanız, silmek isterken bir kez daha düşününüz.