dims 1 1
Stack of ether coins or ethereum on gold background to illustrate blockchain and cyber currency

Silahlı soyguncu 1.8 milyon dolar değerinde dijital para çaldı

Louis Meza isimli soyguncu, bir Ethereum yatırımcısının bilgisayarına giriş yaparak kendi hesabına tam 1.8 milyon dolar değerinde dijital para gönderdi. Soygun, dijital para hırsızlığında ilk defa silah kullanılmasıyla tarihe geçti.

Manhattan Bölge Savcısı tarafından paylaşılan bilgilere göre Louis Meza isimli bir kişi, tarihin ilk silahlı dijital para soygununu gerçekleştirdi. Savcının söylediği üzere Meza, bir süredir takip ettiği mağdurunu ilk olarak aracına çekti, ardından da elindeki silahla anahtarlarını, cüzdanını ve cep telefonunu gasp etti. Tüm bunları çalmasının ardından mağdurun evine giden ve bilgisayarından 1.8 milyon dolar değerindeki Ether’e (Ethereum) ulaşan hırsız, tüm dijital parayı kendi hesabına aktardı.

eth 720

Mağduru tanıyordu

Olaydan da anlaşılabildiği gibi soygunu yapan kişi, mağdurun Ethereum yatırımcısı olduğu bilgisine sahipti. 4 Kasım tarihinde bir etkinlikte tanışan ikili, dijital para konusunda sohbet etmiş ve fikirlerini paylaşmıştı.

Savcı; dijital paranın yalnızca hackerlar tarafından değil, diğer kişiler tarafından da çalınabileceğini göstermesinden ötürü bu olayın iyi bir örnek olduğunu dile getirdi ve tüm yatırımcılara bu gibi olaylar yaşamamaları adına dikkatli olmaları çağrısında bulundu.