Şifresi yanlış girilen iPhone 25 milyon dakika (48 yıl) kilitlendi

Çin’de Şangay şehrinde yaşayan Anne ve iki yaşındaki çocuğu, sıra dışı bir olaya daha imza attı. İki yaşında bebek iPhone’u eline aldı ve birçok kez şifreyi yanlış girdi. Bu sırada yaşanan olaydan annenin haberi yoktu. Telefon ise 48 yıl boyunca kullanılamaz bir hale geldi.

Apple’ın akıllı telefonları iPhone modelleri için bazı güvenlik unsurları bulunuyor. Her telefonda olduğu gibi güvenlik unsurları akıllı telefonumuzu diğer kişilerden korumamız için gerekmekte. Ancak Çin merkezli Şangay şehrinde yaşamını sürdüren iki yaşındaki çocuk ve annesi kısa süre önce değişik bir olaya imza attı. Annesi evde bazı şeylerle meşgulken, iki yaşındaki çocuk annesinin iPhone’unu eline aldı ve defalarca yanlış şifre girdi. Bir süre sonra akıllı telefon kendini kapattı.

iphone 48 yil sureyle kilitlendi

İki Seçenek Var: Ya Sil, Ya Bekle!

Anne, habersiz bir şekilde telefonunu almaya geldiğinde çok şaşırtan bir durumla karşılaştı. iPhone’unun ekranında 25 milyon dakika boyunca kilitlendiği mesajını gördü. Bu demek oluyor ki 48 yıl boyunca iPhone‘unu açamayacak.

Akıllı telefonların böyle bir durum sergilemesi, hırsızlara karşı bilgilerinizin çalınmaması için telefonu kilitliyor.

Annenin ise iki seçeneği vardı. Ya telefonu tüm herşeyini kaybederek sıfırlayacak. Yada 48 yıl boyunca bekleyecek. Annenin şuan ne yaptığı ise belli değil.