bitcoin 1

Şifrelerinizi Çalıp, Bitcoin Talep Eden Site!

İnternet aleminde yer alan hesaplarınız ve şifrelerinizi ele geçirdiği iddiasında bulunan bir web sitesi, bilgilerinizi güvende tutmak adına sizden 10 dolar değerinde kripto para talep ediyor.

İnternet ortamındaki bilgilerinizin bir nevi çalındığını veya çalınmadığı hakkında bilgi veren  “Have I Been Pwned? (HIBP)” adlı internet sitesinin sahtesi ortaya çıktı. Bilgilerinizi açık bir şekilde masaya yatıran sahte web adresi, bilgilerinizin korunması karşılığında sizden bitcoin talep ediyor.

Tam olarak 1.4 milyardan fazla kullanıcı hesabının bilgilerinin olduğu söyleyen site, HIBP ile benzer bir kullanıma sahip. Site, orijinalinden daha farklı bir şekilde, sorguladığınız verileri şifrelenmemiş şekilde ortaya çıkarıyor. Bu bilgilerin saklanması içinde kripto para birimleriyle “bağış” yapmanız gerektiğini söylüyor.

Keşfedilen sahte web sitesi, veritabanını yıllar önce bir torrent dosyasından almış gibi duruyor. Henüz çok ziyaretçisi olmayan site; verilerinizi kurtarmak adına Bitcoin, Litecoin, Ethereum veya Bitcoin Cash olarak, 10 dolar değerinde kripto para talep ediyor.

Elbette bu durum çok fazla ürkütücü oluyor. Sizler ne gibi önlemler alıyorsunuz?