siber-saldiri

Siber Korsanların Hedefi Akıllı Telefonlar

Son zamanlarda siber korsanlar akıllı telefonları hedef almaya başladı. Başta banka şifreleri olmak üzere sosyal medya hesaplarının ele geçirilmesi gibi birçok sorun yer alıyor.

Siber güvenlik uzmanı Doçent Doktor Bilgin Metin siber korsanların yeni hedef olarak akıllı telefonları seçtiğini bildirdi. Özellikle zararlı yazılımları örnek gösteren Metin, Red Alert 2 gibi telefonunuz üzerinden internet bankacılığına girmeniz gerektiğinde karşınıza bir ekran çıkıyor.

Karşınıza çıkan ekran internet bankacılık uygulamanızla birebir benzerlik taşıyor. Ardından siz internet bankacılığı hesabınıza girdiğinizi sanarken uygulama hata mesajı veriyor. İşte tam bu noktada banka şifreniz çalınıyor. Hata mesajının ardından şifrenizi tekrar girdiğinizde uygulamaya erişim sağlayabiliyorsunuz.

Android Telefonlar Tehdit Altında!

Bu yolla sadece banka hesap şifreleriniz değil birçok sosyal medya hesabınızın şifresi ele geçirilmektedir. Bilgin Metin ayrıca son günlerde Android işletim sistemine sahip telefonlarda bu tür tehditlerin arttığını bildirdi.

Siber saldırıların genellikle masum görünümlü uygulamalarla başladığını belirten Metin, halka açık noktalardaki wifi ağlarının siber korsanlarının direkt olarak telefonunuza erişebildiği noktalardan bir tanesi.

Bu tür uygulamalara örnek gösterecek olursak Bluetooth protokolünde yer alan Blueborne isimli zayıf noktadan telefonlara erişim oldukça kolaylaşmaktadır.