Show TV, Habertürk ve Bloomberg’te Satılıyor!

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Doğan Medya Grubu’nun Demirören grubuna satışından kısa bir zaman geçmesinin ardından Show TV ve Habertürk’ün de satılacağı ortaya çıktı.

Demirören grubunun oldukça hızlı bir süreç ile satın aldığı Doğan Medya Grubu ile ilgili haberler uzunca süre gündemde kalmıştı. Bu gelişmenin ardından şimdi de Albayrak Grubu’nun, Ciner grubuna ait olan Show TV, Habertürk ve Bloomberg’i satın alacağı söylentileri ortada dolaşıyor.

Şu an için detaylı bir bilgi bulunmayan bu gelişme ile ilgili olarak önümüzde ki günlerde satış işlemi ile ilgili bilgilerin ortaya çıkacağı düşünülüyor.

Borçlarından dolayı satışı söz konusu olan Doğuş Grubuna ait Star TV, Kral TV, NTV’nin ise Katar’lı şirket beIN tarafından satın alınacağına dair görüşmelerin sürdüğü ancak henüz bir karara varılmadığı söyleniyor. Şayet Grup başkanı Ferit Şahenk‘in bankalarla olan görüşmelerinin sonucunda borç yapılandırmasının gerçekleşip, gerçekleşmemesi durumuna göre satışa karar verileceği söylentiler arasında yer alıyor.

Son gelişmelere göre, medya sektöründe ki bu hareketliliğin, bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor.