Selcuk inan S8 Davası

Galatasaraylı S8, Samsung’a Açtığı Davadan Vazgeçti

Galatasaray’lı ünlü futbolcunun 2017’de Samsung Galaxy S8’e karşı açmış olduğu dava, Selçuk İnan’ın davadan vazgeçmesi üzerine sonlanmış oldu.


Türk Patent Enstitüsü’n de Selçuk İnan’ın “S8” markasını tescil ettirdiği gerekçesiyle geçtiğimiz yıl Samsung’a dava açmıştı. Açtığı davada 8 numaralı forma numarasına sahip olan futbolcu, bu numarayı bulunduğu her takımda giymesi nedeni ile isminin bu şekilde anıldığını belirtmişti.

İnan’ın avukatı, açıklamasında şu sözlere yer vermişti: “Real Madrid’in ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo oynadığı kulüplerde “7” numarayı giydiğinden “CR7”, dünyaca ünlü eski forvet oyuncusu Ronaldo “9” numarayı giydiğinden “R9” olarak tanınmıştır. Bu futbolcuların tamamı da bu lakaplarını ülkelerinde marka tescili ile koruma altına alarak zaman sektörde ticarileştirdiler. Müvekkilim Selçuk İnan da 4 yıl önce “S8” markasını “ilk harf ve forma kombinasyonu” şeklinde TPE’den tescil ettirmiştir.

Mahkeme isebu talebi haksız bularak red kararı vermişti. Bugün ise Selçuk İnan’ın avukatı davadan vazgeçtiklerini belirtmesi üzerine dava da kapanmış oldu.