elektrikli otomobil 2

Tarihte bir ilk: Şehirlere benzinli otomobilleri yasaklama hakkı tanındı!

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte bir Alman mahkemesi, şehirlerde benzinli otomobillerin kullanımının hava kirliliğini engellemek amacıyla yasaklanabileceğini duyurdu. Bu kararla birlikte bir ilke imza atılmış oldu.

Elektrikli otomobillere geçiş yapmaya başlayan Avrupa ülkeleri, yeni kararlar ve yasalarla da bu köklü değişimi desteklemeye devam ediyor. Elektrikli otomobil kullanımına yönelik son karar Almanya’da bulunan bir mahkemeden geldi. Mahkeme, şehir yönetimlerinin hava kirliliğini engellemek amacıyla benzinli otomobil kullanımını yasaklama hakkının bulunduğu kararına vardı. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte bu kararın sorunsuz bir şekilde uygulanabileceğini belirten mahkeme, 2030 senesine kadar benzinli araçlardan vazgeçmeyi hedefleyen Almanya adına bir adım daha atmış oldu.

elektrikli otomobil 1

 

Elektrikli otomobil sayısı artıyor

Tesla başta olmak üzere tanınmış otomobil üreticilerinin elektrikli modeller geliştirmesi, Almanya ve İskandinav ülkelerindeki elektrikli otomobil sayısında hızlı bir artış yaşanmasını sağladı. Bu artışın ilerleyen yıllarda da hızlanarak devam edeceğini düşünen yetkililer, benzinli otomobillerin tamamen ortadan kaldırılması için tarih belirlemeye çalışıyor.