qualcomm scyfer 1

Scyfer Artık Qualcomm İçin Yapay Zeka Çalışmalarını Yürütecek!

Qualcomm tarafında, bulut yapay zekasında ki eksikleri tamamlamak ve tüm online’a olan cihazlar üzerinden istenilen her yerden ulaşılabilmesi sağlamak ve teknolojiyi farklılaştırmak amacı ile Scyfer’ı satın aldı.

Günümüzde git gide artan ihtiyaçlar karşısında yapay zeka konusundaki potansiyelini fark eden markaların teknoloji firmalarını satın alarak bu açıklarını kapatmak istemeleri oldukça doğal olsa gerek. Sonuçta bu bir pazardan pay alma çalışması olduğu aşikar. Bu konu da mevcut çalışmalarını arttırmak ve geliştirmek isteyen Qualcomm’da Hollanda merkezli bir yapay zeka firması olan Scyfer’ı satın aldı.

Qualcomm Technologies tarafından yapılan açıklamada ise yeni makine öğrenme tekniklerine odaklanmak amacıyla University of Amsterdam‘a bağlı Scyfer adlı şirketin satın alındığı açıklandı. Scyfer imalat, sağlık ve finans gibi sektörlerde dünya çapında büyük olan firmalar için çözüm önerileri geliştiriyordu. Scyfer kurucularından olan Dr. Max Welling, Qualcomm Technologies’in ileri yapay zekâ araştırmalarına ve gelişimine destek olmaya devam edecek.

Görülüyor ki yapay zeka konusunda önümüzde ki günlerde oldukça ilginç gelişmler duyacağız.