balık

Sattığı balıklara sahte göz yapıştırdı, sosyal medyanın tepkisiyle işini kaybetti

Sattığı balıkların taze görünmesi için balıklara sahte göz yapıştıran balıkçı, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine işinden oldu.


Kuveytli bir balıkçı, satamadığı balıkların elinde kalmaması adına balıklara sahte göz yerleştirmesiyle sosyal medyanın gündemine geldi. Bu sıra dışı teknikle balıklarını taze gibi gösteren ve birçok müşterisini kandıran balıkçı, balık satın alan kişilerin sosyal medya platformlarında fotoğraflar paylaşmasıyla büyük tepki gördü. Başta Facebook olmak üzere birçok paylaşım sitesi üzerinden balıkların durumunu gösteren bir video da yayımlandı. Binlerce kişi tarafından izlenen video, ülkedeki yetkilileri de harekete geçirdi.

https://www.facebook.com/Ayman.Mat.News/videos/1475870085847456/

Kuveyt Ticaret Bakanlığı, konuya ilişkin inceleme başlattıklarını ve balıklarını satabilmek adına müşterilerini kandıran kişinin balıkçı dükkanının kapatıldığını duyurdu. Bu haberin yayılmasıyla birlikte Twitter kullanıcıları “Bir balığın tazeliğini anlamak için asla gözlerine bakmayın.” şeklinde tweetler paylaştı. Sahte gözleri fark etmeyen müşterilerin balığı bu şekilde pişirebileceğini ve bunun sonucunda yüksek miktarda plastik tüketebileceğini belirten paylaşımlar da oldu.

Kaynak