Gmail Puf Noktalar 1

Şaşırtıcı Gmail Püf Noktaları ve Sırları

E-posta servis sağlayıcılarına gelince, Gmail’in herhangi bir giriş yapmasına gerek yoktur. Aylık 1 milyardan fazla kullanıcısı var. Gmail’i popüler yapan faktörler:

  • Basit bir arayüz
  • Diğer Google uygulamalarıyla kolayca erişebilmektedir
  • Bulut tabanlı depolama aygıtı

Bulut tabanlı bir hizmeti kullanmanın en önemli avantajı, verilere istediğiniz zaman istediğiniz yerden erişilebilmesidir. Bu yazı Gmail’i hem iş hem de kişisel ihtiyaçlarınız için verimli ve etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacak en iyi ipuçlarını ve püf noktalarını açıklamaktadır.

İnternet Olmadan E-postaya Erişmek için Gmail’i Çevrimdışı Modda Kullanma

Gmail’in ana ayarları seçeneğinde, çevrimdışı Gmail’i yüklemek için bir bağlantı “Çevrimdışı” sekmesi altında olacaktır. Bu Chrome eklentisi yüklenir yüklenmez, kullanıcı internet bağlantısı olmasa bile e-postayı arayabilir, okuyabilir, cevaplayabilir ve arşivleyebilir.

İnternet bağlantısı olduğunda eylemler sıralanır ve senkronize edilir. Bu seçenek sınırlı veya dengesiz bir internet bağlantısı olduğunda gerçekten yararlıdır.

Gmail Püf Noktalar

Hazır Yanıtları Kullanma, Yanıtları Hızlandırma

Bir kullanıcının bir sohbete sürekli olarak aynı cevabı yazması gerekiyorsa, Gmail’de “Yanıtlanmış Yanıtlar” seçeneğini etkinleştirerek çok fazla zaman kazanabilirsiniz. Bu seçenek Labs sekmesi altında bulunacaktır. Bu seçenek etkinleştirildiğinde, Yeni E-posta Oluştur iletişim kutusunun sağ alt köşesindeki ok işaretine basılarak kullanılabilir. Taranan birden fazla yanıt üretilebilir ve bir kullanıcı kolay başvuru için bunları etiketleyebilir.

E-postaları Birçok Takma Adla Süzme Seçeneği

Birçok insan, e-posta adreslerindeki noktaların ihmal edildiğinin farkında değildir. Böylece, kullanıcılar [email protected] veya [email protected] adresine e-posta gönderebilir ve bu herhangi bir fark yaratmaz.

Bir kullanıcı normal takma ismin sonuna + sembolünün yardımıyla kelimeler ekleyebilir. Örneğin, adınız + gmail.com’da veya adınız + aileniz gmail.com’da çalışır. Bu e-posta adresleri özel bir ayar gerektirmez. Varsayılan olarak gelen kutusu klasörüne giderler.

Filtreleme seçeneği bu seçeneği gerçekten faydalı kılar. E-postalar gelen kutusuna ulaştığında, bir kullanıcı belirli kişilere iletmek için filtreleme seçeneği uygulayabilir, e-postaları otomatik olarak arşivlemek veya etiketlemek için etiketler ayarlayabilir. Bu şekilde, bir kullanıcı görmeden önce e-postalar sıralanır.