https 2F2Fblueprint api production.s3.amazonaws.com2Fuploads2Fcard2Fimage2F5288522F27acfbf5 4b8e 400a 8ac8 96f4f7c4a767 1

375.000 dolar toplayan sanal para startup’ı bir anda ortadan kayboldu!

ICO ile yatırımcılarından 375.000 dolar bağış toplayan Ethereum startup’ı birden bire ortadan kayboldu. Detaylar yazımızda.

Ethereum platformundaki startuplardan birisi olan ve ICO (Initial Coin Offering) ile yatırımcılarına sattığı sanal para birimlerinden 375.000 dolara yakın bağış toplayan Confido, hiçbir açıklama olmadan birden ortadan kayboldu. Blockchain tabanlı olan platform yatırımcılarına rahat bir şekilde ödemelerini yönetme ve kontrol etme imkanı sunuyordu, ancak Pazar günü şirketin Twitter, Facebook, Reddit ve Medium hesapları silindi, web sitesi kapatıldı. Confido’nun kurucusu olan Joost van Doorn, şirketin Medium hesabını kapatmadan önce yasal bir sorun nedeniyle başlarının dertte olduğunu ve sorunu çözmeye çalıştıklarını bildirdi. Bu açıklamanın paylaşılmasının ardından hesapların kapatılması, Confido’nun piyasa değerini de yaklaşık yüzde 90 oranında düşürdü.

cryptocurrency

Temsilcinin bile haberi yoktu

Joost van Doorn, şirketin tüm sosyal medya hesaplarını kapatmasının ardından gözler Reddit’teki şirket temsilcisine çevrildi. Olayın yaşanmasından saatler sonra Reddit’e giriş yapan temsilci, şirketin sosyal medya hesaplarının kapatılmasından kendisinin bile haberi olmadığını ve nelerin döndüğünü bilmediğini paylaştı.

Confido’ya yatırım yapan kişiler şimdi ellerindeki neredeyse değersiz sanal parayı ne yapacaklarını bilmiyor. Joost van Doorn yasal sorunu çözmeye çalıştıklarından bahsetti ancak şirketin tüm sosyal medya hesaplarının kapatılmasının güven vermediği ortada.