Samsungun yeni VR gozlugu el hareketleri ve yuz tanimayla gelecek

Samsung’un yeni VR gözlüğü el hareketleri ve yüz tanımayla gelecek!

Samsung’un uzun süredir akıllı telefonlar olmadan çalışabilen sanal gerçeklik gözlüğü için birçok çalışma yaptığı ve geliştirmeye devam ettiği öğrenilirken, kısa süre önce yeni gözlük hakkında yeni detaylar sızdırıldı!

Samsung‘un daha önce yeni sanal gerçeklik gözlüğünün prototipi hakkında birçok detay gündemde yer edinmişti. Şimdi de akıllı telefonlar ile her hangi bir bağlantıya ihtiyaç duymadan çalışabilen yeni gözlük hakkında birçok detay ortaya çıktı. Yeni sanal gerçeklik gözlüğü setinde yeni bir etiket dikkat çekiyor. Exynos VR III etiketiyle gelen gözlüğün daha önceki gözlüklerle bağı bu bakımdan kesiliyor.

Samsungun yeni VR gözlüğü el hareketleri ve yüz tanımayla gelecek

Yüz izleme ve el hareketleriyle çalışıyor!

Mali G71 grafiklerle gelen gözlüğün 10nm SoC ile güçlendirildiği ortaya çıktı. Yeni gözlüğün Exynos 9 serisi’nde olduğu gibi 90 Hz çift “WQHD +” ekrana güç verebilme özelliğiyle donatılmış durumda. Yinede sızıntı görsellerde bu çözünürlük tam olarak görülmüyor. Yeni set, el hareketlerinizi izleme ve yüz tanıma sistemiyle geliyor. Bu bakımdan setin içerdiği yüz izleme sensöründen bahsemezken Samsung’un setinde yeterli derecede sönser zaten yer alıyor.

Açıklamalarda ise gözlerin odaklandığı yerde görüntü oluşturma gücü tavan yapmış durumda. Bakış açısıylada tarama yapmak mümkün.Sızıntı görselin ise prototip olduğu düşünülüyor. Çünküğ boyutuyla ve tasarımıyla demo bir hissiyat sunuyor. Cihazın satış tarihi ise henüz belli değil.